Perjantain tuplanumerossa tutustumme muun muassa Jorma Oikariseen. Kannen kuva: Hanna Laakso.
Perjantain tuplanumerossa tutustumme muun muassa Jorma Oikariseen. Kannen kuva: Hanna Laakso.

Tuplanumerossa elämystehtailua ja toteutuneita haaveita

Tutustumme muun muassa Euroopassa ja erityisesti Saksassa merkittävän uran tehneeseen Jorma Oikariseen, Matias Salon uuteen ruotsalaiseen valttikorttiin, myrkynnopeaan Com Miltoniin sekä Vinksan hoitajaan Heli Taipaleeseen. Tuplanumerossa riittää luettavaa loppiaispyhiksi.

Jorma Oikarinen ilmoitti äidilleen 12-vuotiaana, että hän aikoo oppia tuntemaan saksalaisen ravivalmentajan, herra Johannes Frömmingin, ja tähtää ravivalmentajaksi Berliiniin. Äiti ja isä olivat poikansa kanssa vahvasti eri mieltä.

”En oikein tiedä, mitä he olisivat minusta halunneet, metsuria varmaan. Meillä ei ollut hevosia, mutta isoisällä oli. Ja ne olivat minulle kutsumus”, Oikarinen sanoo.

Muutama vuosi tapauksen jälkeen Oikarinen kuuli jostain, että Ypäjällä valtion hevosjalostuslaitoksen ohessa oli koulu, jossa pääsi opiskelemaan hevostaloutta.

”Minä olin oppikoulussa, mutta laitoin puolisalaa hakupaperit sisään. Kutsu tuli, ja vuonna 1966 minä karkasin Ypäjälle.”

Hakemuksessa piti kuitenkin olla vanhempien nimi. Väärentämälläkö se sinne ilmestyi?

”Kaikkea ei tarvitse painaa lehteen. Minä halusin Ypäjälle ja läksin Ypäjälle. Sillä reissulla tässä ollaan edelleen.”

Sama vahva kutsumus vei Oikarisen lopulta Eurooppaan. Mutta miten hänestä tuli eräs Euroopan johtavia ravivalmentajia? Miksi Italia on hänen mielestään Euroopan Amerikka? Millä luvalla hän ajoi ensimmäisen starttinsa Saksassa? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Matias Salo on menestynyt monella Ruotsista tuodulla hevosella. Uusin menestyjä on elämystehtailija Com Milton.

Kun Com Milton starttasi ensimmäisen kerran Suomessa marraskuun alussa, hätkähti moni lähtöä seurannut. Suursuosikki Minto’s Don Juan oli saanut vetää rauhallista matkavauhtia keulassa, eikä sen uskottu häviävän. Com Milton kuitenkin tykitti viimeisen puolikkaan aikana viimeiseltä sijalta voittoon 10,5-vauhtisessa lopetuksessa.

Kuinka valmentaja Salon ja omistaja Anssi Liitoksen yhteistyö alkoi? Mitä ominaisuuksia omistaja hevosessaan arvostaa? Mikä hevosenomistamisessa on Liitokselle tärkeintä? Hevosurheilu kertoo.

Kavioliigan hoitajapörssin kolmantena Vinksan ansiosta komeileva Heli Taipale on kasvanut hevosten keskellä. Vinksan isoveli Vinkan Hovi isoveli ostettiin hänelle aikanaan ratsuksi. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Ratsastuksessa kerromme Million Thoughtsista. Sen myynti Saksassa oli loppuneen vuoden iso kasvatusuutinen.

Totta kai hevosia myydään, kalliillakin. Mutta Tarja-Tuulikki Lehtosen kaksivuotiaan holstein-varsan irtohypytysvideo Mecklenburgin oripäivillä ihastutti yli lajirajojen – hyppääminen oli helppoa, ilmavaa, iloista ja kaikin puolin vakuuttavaa.

Mutta mistä aineksista Lehtonen kasvattinsa rakensi ja mihin hän haaveilee sen vielä pääsevän? Lue Hevosurheilusta.

Hevosurheilu toivottaa lukijoilleen onnellista uutta vuosikymmentä! Seuraavan kerran lehti ilmestyy ensi viikolla, torstaina 9.1. Loppiaisen takia myös ensi viikon numero on tuplanumero.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi