Turbo-Jytky palasi voittovireessä pitkältä paussilta
Teemu Okkolinilla oli syytä tyytyväisyyteen.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Turbo-Jytky palasi voittovireessä pitkältä paussilta

Teemu Okkolinin valmentama ja ohjastama Turbo-Jytky otti oikein hallitun ykköstilan Teivon Toto5-pelin kärkeen.

Toto5-1: Teemu Okkolin kiihdytti Turbo-Jytkyn heti startista kärkipaikalle. Kahdeksanvuotiaaksi varttunut ori sai vetää siinä varsin rauhassa avauskierroksen 32,5-kyytiä, jolloin paukkuja säästyi ratkaisumetreille yllin kyllin.

Turbo-Jytky lopetti viimeiset 500 metriä 27,0-vauhtia, eikä se saanut haastetta kilpakumppaneiltaan.

”Pitkä aika on kaksi vuotta”, Teemu Okkolin huokaisi. ”Iso kiitos Lohirannan Karille, että ollaan nyt tässä pisteessä. Pitkä tauko oli takana, joten avasin korvat varmuuden vuoksi, kun ei koskaan tiedä, että mitä nämä suunnitellevat. Tosi hyvin hevonen vastasi.”

Teemu Okkolin oli syystäkin tyytyväinen kisan jälkeen, mutta Turbo-Jytkyn kanssa on edettävä niin sanotusti päivä kerrallaan.

”Jäi hyvä mieli hevoselle ja kuskille. Aamulla mennään hiljaa talliin ja katsotaan, että kaikki on hevosella hyvin.”

Kierroksen pelatuin osallistuja Turbo-Jytky ravasi 2100 metriä aikaan 30,9a.

Veli-Matti Kangasluoma ohjasti Rojaalin toiseksi. Kolmantena maaliin tuli Hannu Torvisen ajokki Jussin Sointu.

Toto5-2: Olli Koivusen ajokki Ready Credit voitti kakkoskohteen sitkeällä kirillä.

Olli Koivunen käänteli Ready Creditin hänniltä kolmannelle jo kierros juostuna. Kaksikko sai suosikki Callela Einsteinin ja Seppo Markkulan taakseen.

Jani Hautaviita iski Valletan kanssa kiriin viimeisellä takasuoralla. Valjakko ohitti keulassa juosseen Taigo Blessedin nopeasti ja pyrki karkuteille. Ready Credit tavoitti kaksikon maalisuoralla ja kuittasi lopussa varmasti ohi, eikä kiriavusta nauttinut Callela Einstein pystynyt haastamaan.

"Tosi kaukana oltiin, ja kärki ajoi hiljaa", Olli Koivunen tiedosti haastavan tilanteen. "Arvoin pitkään, että ajanko kuolemanpaikalle vai selissä. Aika pitkä kiri tuli, mutta hevonen oli koko ajan hyväntuntuinen. Heti kun avasin korvapallot ja pyysin hevoselta, se vastasi tosi hyvin käskyihin."

Peppi Paakkosen suojatti Ready Credit teki voittonoteerauksen 18,6a/2100 metriä.

Toto5-3: Santtu Raitala ohjasti Humu-Liisan viikko sitten toiseksi, ja sijoitus kirkastui nyt pykälän verran.

Arto Hammarin ajokki Tähtimenevä latasi auton takaa vetojuhdan paikalle, josta kaksikko myös kokeili rahkeitaan. Johanna Sianoja matkasi Naskalin Helmen kanssa toisella ilman vetoapua, ja Humu-Liisa pääsi alusta selvittyään sen taakse.

Humu-Liisa sai kirikäskyn kolmannelle 700 metriä jäljellä. Maalisuoran alussa pisteltiin kolmirinnan, mutta sitten Naskalin Helmi ja Humu-Liisa erottuivat voittomatsiin, jossa Petri Myllymäen suojatti Humu-Liisa oli niukasti parempi.

"Hevonen on ollut riskissä kunnossa pitkään ja tavallaan ansainnut voiton, jonka nyt sai", Santtu Raitala tiesi. "Se on pikkaisen innokas välillä menemään. Olisin voinut pidempäänkin selässä olla, mutta annoin hevosen tasata paineitaan kolmannella mieluummin, kuin että olisin kääntänyt vasta lopussa, jolloin laukkakin olisi voinut tulla."

Suosikki Humu-Liisan uran kolmas voitto tuli täydellä matkalla ajalla 31,4a.

Toto5-4: Kierros jatkui paljon peliosuutta keränneiden voittajien merkeissä, kun Jarmo Saarelan ajama Local Time kiersi parhaaksi.

Heli Kujalan valmentama Local Time sai voltin vitosradalta heikon startin ja matkasi häntäjoukoissa, josta paranteli asemiaan kirilenkillä.

Valjakko pääsi kirivaiheessa lepuuttamaan hetkeksi 2. ulos, josta kiri taas maalisuoralla kolmatta rataa pitkin. Local Time liikkui loppua selvästi parhaiten ja otti hallitun voiton.

"Ekalla lähtöyrityksellä tuli laukka, ja hevonen oli paineissaan. Toisella kertaa otettiin alku varman päälle ja aika taakse jäätiin", Jarmo Saarela kauhisteli. "Luotin hevoseen, koska se oli tehnyt hyviä juoksuja ja treenannut kuulemma hyvin."

Tasaisessa kakkostaistossa Chestatee puristi Martti Ropposen iloksi parhaiten. Keulassa ravannut Westcoast Deimos oli kolmas. Suosikki BWT Dictator taivalsi avauslenkin kolmannella päästäkseen johtamaan toista rataa. Se taipui myöhemmin 2. ulkoa.

Toto5-5: Teemu Okkolin avasi ja päätti kierroksen. Tällä kertaa ajokkina oli Juhani Inkisen valmentama Siriliisi.

Olli Koivusen ohjastama Heivain yritti keulapaikalta yllätystä. Valjakko johti aina loppukaarteeseen asti, jolloin hiljensi ja laukkasi. Takana matkannut Siriliisi pääsi nousemaan toiselle radalle loppukaarteessa ja se jyskytti voittoon ennen pitkän kirin tehnyttä Apteekkaria.

"Hevonen lähti tosi hyvin matkaan. Saatiin hyvät väylät ja nätti juoksu. Siriliisi tuli korviaan pyöritellen maaliin. Vähän se hölmistyi tuossa, kun keulaan meni", Teemu Okkolin kertoi.

Kakkossuosikki Siriliisin uran kolmas voitto tuli ajalla 32,9/2140 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi