Jan-Olov Perssonin valmentama Smedheim Solan on jälleen PM-lähdön väriläiskä.
Jan-Olov Perssonin valmentama Smedheim Solan on jälleen PM-lähdön väriläiskä.Kuva: Anu Leppänen

Turun PM:n lähtölistat valmiit – Neljä ruotsalaisvierasta haastaa Suomen parhaimmiston

Jan-Olov Persson lähettää lauantaiksi Turkuun Ruotsista kaksi ja Jan Ove Olsen kaksi hevosta. Isäntäjoukkuetta kipparoi 6-vuotias Parvelan Retu, joka arvottiin valitettavasti radalle 12.

Perssonin hevosista norjalainen Smedheim Solan on vieraillut Suomessa viidesti aikaisemmin: kolmesti Härmän Nordic Kingissä ja kahdesti Turun PM:ssä. Tähän mennessä sen paras saavutus on Nordic Kingin kakkossija vuodelta 2019. Edelle jäi tuolloin vain Odd Herakles.

Smedheim Solanin ”maanhevonen” Bellfaks vierailee Suomessa ensi kertaa. Kovakapasiteettinen ori on löytänyt syksyn myötä ravirytmin ja on viime suoritusten valossa ehkä vahvin ulkomaalaisvieras.

Jan Ove Olsenin hevosista Kong Henry vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Ainoalla Ruotsissa syntyneellä Faks Nilsillä on puolustettavanaan neljäs sija viime vuoden Pohjoismaiden mestaruudesta. Lisäksi se vieraili Ylivieskan Ruunakunkkareissa vuonna 2019.

Syntymämaataan Norjaa PM:ssä edustaa myös Antti Ala-Rantalan valmentama huippukuntoinen Nyland.

PM:ään ilmoitettiin yhteensä ennätysmäärä hevosia, 17. Karsittujen listallekin jäi kovia nimiä, mm. hallitseva Pohjoismaiden mestari Joriini, Uljas Suomalainen ja Morison. Suomen joukkueen muodostavat Parvelan Retu, Evartti, Jokivarren Kunkku, H.V. Tuuri, Stallone, Vixeli ja Landen Paukku.

Pohjoismaiden mestaruudesta ravataan Turussa tänä lauantaina 9. lokakuuta. Voittaja palkitaan 30 000 eurolla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi