Teivossa ravataan 42:t ravit kaudella 2021, joten turvakaistalle on suuri tilaus.
Teivossa ravataan 42:t ravit kaudella 2021, joten turvakaistalle on suuri tilaus.Kuva: Ada Pykäläniemi

Turvakaista vihdoinkin Teivoon - "Kavioura kilpailijoiden turvallisuuden osalta aina 2040-luvun tarpeita vastaavaksi"

Teivon kaviouran sisäpuolelle rakennetaan kesä-heinäkuun vaihteessa turvakaista, jolle valjakot voivat siirtyä hevosen laukattua tai onnettomuuden uhatessa.

Turvakaista on merkittävä hevosten ja ohjastajien turvallista kilpailemista lisäävä elementti. Investointi varmistui, kun maa- ja metsätalousministeriö myönsi kustannusarvioltaan noin 80 000 euron hankkeelle valtionapua 56 000 euroa.

"On hienoa, että nyt on mahdollista päivittää Teivon ravikeskuksen kavioura kilpailijoiden turvallisuuden osalta aina 2040-luvun tarpeita vastaavaksi. Turvakaistaa Teivoon on ajanut voimallisesti Suomen Ravivalmentajien yhteisö. Investointi mahdollistui, kun valtiovalta näki Teivon ravikeskuksen kehitettävänä kilpailuareenana. Toivottavasti sama periaate pätee paikallisella tasolla Ylöjärven ja Tampereen kaupunkien pohtiessa Teivon alueen kehittämistä", Tampereen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Päivi Lehtonen lausuu ravikeskuksen tiedotteessa.

Turvakaistan leveydeksi tulee noin kolme metriä. Rakentamistyöt edellyttävät kaviouran sisäpuolisten sadevesikaivojen siirtoa. Työt aloitetaan välittömästi kesäkuun viimeisten ravien (22.6.) jälkeen, ja valmista on heinäkuun avajaisraveissa tiistaina 13.7.2021.

"Kaviouramme on suljettuna myös valmennusajolta remontin ajan. Teivon ratatallien valmentajille kunnostamme metsälenkkiä ja pidämme varikon ajopaikkoja kunnossa. Heinäkuun toinen viikonloppu oli jo muutenkin varattuna isolle poninäyttelylle, eli kavioura olisi ollut pois käytöstä 10.-11. heinäkuuta."

Lähde: Teivon ravikeskuksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi