Santtu Raitalan voittotahti on huimaa. Viimeksi hänellä on ollut alle 100 täysosuman kausi vuonna 2016.
Santtu Raitalan voittotahti on huimaa. Viimeksi hänellä on ollut alle 100 täysosuman kausi vuonna 2016.Anu Leppänen

Tuttu ajokki toi Raitalalle vuoden 100. voiton

Tiistai-illan avoimen lämminverilähdön voitto meni Tapio Mäki-Tulokkaan talliin. Kolme täysosumaa tiistaina ohjastanut Santtu Raitala on kerännyt tänä vuonna jo 101 voittoa.

Teivon T5-pelin avauskohteessa suosikit tulivat parhailta paikoilta. Eniten peliä oli kerännyt Pia Huusarin treenistä kolmatta kertaa kilpaillut M.S. Triple J., joka nappasi Antti Teivaisen ohjastamana keulapaikan. 2100 metrin kisassa auton taakse asettui ainoastaan seitsemän hevosta, kun aikansa derbyvoittaja Benjamin Evo jäi loukkaantumisen takia pois. Vähäisen hevosmäärän vuoksi moni löysi nopeasti mieluisan paikan, joten Teivainen sai määrätä johtopaikalla vauhdin mieleisekseen.

Tempo oli avauskierroksella maltillista, mutta toiselle kilometrille vauhti kiihtyi selvästi. Koko matkan johtavan takana ravannut William Birdland pääsi pujahtamaan viimeisen kurvin lopussa vapaalle radalle ennen kuin kolmatta rataa kovaa kirinyt Ricocone ehti sulkea väylän.

Lopulta ykköseksi kurkotti William Birdland ajalla 14,7ake. 11-vuotias ori on voittanut uransa aikana jo 31 kertaa.

Myös toiseksi jääneen Ricoconen otteet ansaitsevat kehut, sillä Harri Koivusen valmentama ruuna teki loistavan kirin palattuaan lähes vuoden tauolta.

William Birdlandin rattailla on usein nähty Santtu Raitala, niin tiistainakin. Viime vuodet Suomen kuskitilastoa dominoinut pihtiputaalainen otti jo kauden 100. voittonsa, sillä hän oli onnistunut jo illan ensimmäisessä lähdössä.

Tiistain ensimmäisen tolpan Raitalalle toi uransa avannut Rosie Roof, jonka otteita seurattiin tarkkaan. 3-vuotiaan tamman emä on nimittäin Passionate Kemp, yksi kaikkien aikojen suomalaisista lämminveriravureista.

”Mukava lukema tietysti. Aiempina vuosina 100 voittoa oli hirveän hankala saada rikki, niin kyllä se tuntuu aina mukavalta, jos sen saavuttaa”, reilun kahden viikon takaisessa Ravigaalassa Vuoden ohjastajana palkittu Raitala kommentoi hurjaa voittotahtiaan radan voittajahaastattelussa.

William Birdlandin hoidosta vastaava Annika Aalto on kulkenut oriin kanssa yhtä matkaa jo kahdeksan vuoden ajan.

”Tämä on luonteeltaan niin mahtava hevonen, että näitä ei ole joka tytöllä. Tosi kova arvostus on hevosta kohtaan, että se vielä vaan jaksaa yrittää”, Aalto hehkutti silmäteräänsä.

Tapio Mäki-Tulokkaan ja Raitalan yhteistyö tuotti toisenkin täysosuman, jonka toi Ray Boy vauhdikkaalla lopetuksellaan. Forssalaisvalmentajan My Match puolestaan sijoittui toiseksi voittokantaan palanneen Mickanin jälkeen.

T5-pelin muissa kohteissa voittoihin ylsivät johtavan rinnalta kauden avausvoittoon jyrännyt Moido, kierroksen pelatuimpana hevosena vaivatta muut takanaan pitänyt Credit To Love ja päätöskohteessa toiseen peräkkäiseen voittoonsa kirinyt Rocktown Judge.

Lue lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 1 William Birdland, 26,10%, 2,56 euroa

T5-2: 4 Moido, 3,08%, 34,63 €

T5-3: 5 Credit To Love, 53,78%, 53,83 €

T5-4: 9 Ray Boy, 45,98%, 65,29 €

T5-5: 4 Rocktown Judge, 44,20%,

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi