Tuttusukuinen kruunurohmu Isto Kuismalle – ” Kaiken A ja O on, että se pystyy kilpailemaan entisellä tasollaan”
Essie Gonzalesin viimeisin Suomen voitto on viime vuoden syyskuulta. Ari Moilanen ajoi ja Aripekka Pakkanen valmensi.Kuva: Pekka Salonen

Tuttusukuinen kruunurohmu Isto Kuismalle – ” Kaiken A ja O on, että se pystyy kilpailemaan entisellä tasollaan”

Ifa Racingin 6-vuotias Essie Gonzales hakee uutta nostetta uralleen Isto Kuisman tallista.

Essie Gonzales muutti viime joulukuussa Ruotsiin ja aloitti Katja Melkolta upeasti kahdella tammalähdön voitolla, joista tuli tiliä yhteensä noin 20 000 euroa. Sen jälkeen menestystä ei enää tullut, ja nyt tamma on taas Suomessa.

”Se oli pari kuukautta Pyhäselässä laitumella parantelemassa pientä jalkavammaa ja tuli meille viikko sitten Lappeenrannan raveista”, Isto Kuisma alustaa.

Leppäsen Risto soitti ja kysyi, kiinnostaisiko tamma, ja totta kai se kiinnosti. Emä (Chip Careliana) aloitti uransa meiltä, ja tätäkin on tullut seurattua. Tosi mielenkiintoinen hevonen.”

Ensi tuttavuus on vastannut odotuksia.

”Tykkään hevosesta. Sillä on hyvät ohjat.”

Starttikuntoa rakennetaan ajan kanssa ja ilman paineita.

”Alkuun pikku sisäänajoa, sitten ruvetaan valmentamaan. Kuukausi kerrallaan, hevosen ehdoilla – katsotaan että paikat kestää. Kaiken A ja O on, että se pystyy kilpailemaan entisellä tasollaan. En näe sille mitään estettä, mutta loukkaantumiset on aina loukkaantumisia.”

Tallin ykköstamma Stoneisle Ocean palasi tauolta viime keskiviikkona Vermossa eikä vielä menestynyt.

”Se ei saanut vielä itsestään irti, niin kuin selkärangassa vähän epäilin, mutta ravasi hyvin ja tuli terveenä startista ja seuraavana päivänäkin kaikki oli hyvin. Se oli tärkeintä”, Kuisma painottaa.

”Ottaako startin tai kaksi, että tamma menee taas 10-11:n vauhteja, sitä en osaa sanoa. Yhtään huolissani e en siitä ole. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, tamma otti startista ison harppauksen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi