Antti Ala-Rantala tuuletti Tutun Impin päätösmatkan voittoa.
Antti Ala-Rantala tuuletti Tutun Impin päätösmatkan voittoa.Kuva: Anu Leppänen

Tutun Impin voima puhui päätösmatkalla - Lumi-Oosasta ravikuningatar: "On se hieno tunne, kun tätä hommaa on niin pitkään tehnyt"

Kuningatarkilpailu meni 3100 metrin matkalla kymmenystaistoksi.

Tahtipuikkoa heilutti keulassa mailin matkan voittanut Suven Sametti takanaan Lumi-Oosa ja rinnallaan Vennelmon Varma. Santtu Raitala piilotti Lakan Leijan kolmanteen pariin sisälle.

Antti Ala-Rantala käänsi Tutun Impin hänniltä hyökkäykseen 1300 metriä ennen maalia, ja tamma puksutti koko loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua. Loppusuoralla tamma jyräsi voittoon.

"Aattelin, että annetaan muiden tehdä töitä vajaat pari rinkiä. Sitten vauhti rauhoittui", Antti Ala-Rantala kuvaili taktiikkaansa.

"Mulla on paras tamma kolmelle tonnille. Se on vahva, mutta ei oo nopia. Pääasia, että tamma näytti, että se kuuluu tänne. Mun suurin voitto", Ala-Rantala hehkutti.

Vennelmon Varma jatkoi huippuesityksiään ja nyrkkeili johtavan rinnalta kakkoseksi ennen myöhään kiritilaa löytänyttä Lakan Leijaa. Lumi-Oosa oli pitkään pussissa, kun Suven Sametti antoi keulasta hieman periksi.

Kokonaiskilpailussa peli meni jännäksi. Kymmenystaistossa voiton vei Lumi-Oosa vaivaisen kymmenyksen erolla ennen Suven Samettia. Lakan Leija oli kolmas, Vennelmon Varma neljäs ja Tutun Impi viides.

Kruunu pitkän linjan hevosihmisille

Lumi-Oosan ohjastaja-valmentaja Harri Kotilainen on pitkän linjan raviammattilainen, joka kuvaili ensimmäisen Kuninkuusravien päälähdön kokonaiskilpailun voiton olevan kruunu hänen uralleen.

"Tämä on niin vaativa kisa, ja hevosen pitää juuri tänä viikonloppuna olla kunnossa. Se ei auta, jos hevonen on kuukautta aiemmin tai myöhemmin huippukunnossa. On se hieno tunne, kun tätä hommaa on niin pitkään tehnyt, ja suomenhevonen on pääasiassa ollu meidän tallimme juttu", Kotilainen sanoi.

Taisto oli niin tiukka, että maalintulon jälkeen Kotilaisella ei ollut varmuutta siitä, miten kokonaiskisassa kävi. Lopulta Kouvolan kaiuttimista kajahti tieto siitä, että jo 70-luvulla ravihevosten kasvattamisen aloittaneen Markku Lumiahon omistama ja kasvattama Lumi-Oosa on uusi kuningatar.

"Hienot on fiilikset. Koko päivän riitti miettimistä, tämä pitkä matka jännitti. Se meni kuitenkin parhaalla melkein parhaalla mahdollisella tavalla", Kotilainen summasi päätösmatkan jälkeen.

Lue lisää kuningattaren taustajoukkojen mietteitä keskiviikon Hevosurheilusta.

Edit klo 18:50: Täsmennetty ettei Lumi-Oosa tullut pussissa maaliin, vaikka olikin pitkään vailla kiritilaa.

Antti Ala-Rantala tuuletti Tutun Impin päätösmatkan voittoa.
Suven Sametti vahvin toisella osamatkalla, Lumi-Oosa kärjessä päätösmatkalle – "On nämä hienot kisat"
Antti Ala-Rantala tuuletti Tutun Impin päätösmatkan voittoa.
Lumi-Oosa hallitsi avausmatkaa, voittajan takana superonnistumisia – "Osoitimme, että kuulumme mukaan"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi