Hetviina ja Antti Tupamäki voittivat huhtikuussa Seinäjoella tammojen Kohti Kunkkareita -lähdön. Kuva: Anu Leppänen
Hetviina ja Antti Tupamäki voittivat huhtikuussa Seinäjoella tammojen Kohti Kunkkareita -lähdön. Kuva: Anu Leppänen

Tutut hevoset jatkavat kunkkarirankingin ykkösinä – uusi nimi tammojen kolmen parhaan joukkoon

Kärkitamma Hetviina tähtää ennen kuningatarkilpailua kylmäveristen Suur-Hollolaan.

Vuoden ensimmäisessä kunkkarirankingissa ykkössijalle äänestetty Lissun Eerikki jatkaa oriiden kärjessä. Se on startannut sen jälkeen kahdesti ja voittanut molemmilla kerroilla. Pekka Luukkosen valmentama ori ei siis ole hävinnyt tänä vuonna kertaakaan.

Elitkampenissa loistavasti esiintynyt H.V. Tuuri on kuitenkin kivunnut aivan sen kannoille vain kuuden pisteen erolla.

”Kärki on selvästi tiivistymässä kesän päätapahtuman lähestyessä. Lissun Eerikin kovimpia haastajia ovat Elitkampenissa hurmannut H.V. Tuuri sekä huippulahjakas Parvelan Retu. Oriiden puolella mielenkiintoa lisää entisestään se, että kuinka hyvään kuntoon ehtivät ennen H-hetkeä nousemaan radoille palanneet Evartti sekä Välkyn Tuisku”, rankingraadin Paavo Eloniemi pohtii.

Tammojen rankingin kärjessä jatkaa puolestaan Hetviina, joka on tänä vuonna voittanut kahdeksasta startistaan neljä.

Valmentaja Antti Tupamäki kertoo hevoselle kuuluvan hyvää. Se on päässyt jo kesän makuun ja aloittanut kahluutreenit järvessä.

Ennen kuningatarkisaa kilpailukalenterissa on todennäköisesti ainakin Suur-Hollola. Tupamäki epäilee tason olevan siellä erityisen kova, mutta kovassa kunnossa on myös Hetviina.

”Se tuntuu hyvältä ja on kunnon suhteen aikataulussa”, valmentaja summaa.

Toisella sijalla oleva Liisan Tulilintu on hieman kaventanut kaulaa kärkeen, ja eroa Hetviinaan on nyt enää kuusi pistettä. Kolmannelle sijalle tiensä on raivannut ensimmäisessä rankingissa ilman pisteitä jäänyt Ciiran Tähti. Se on voittanut kaksi viimeisintä starttiaan, joista jälkimmäisessä taakse jäivät sekä Hetviina että Liisan Tulilintu.

”Hetviina tekee illasta toiseen hyviä esityksiä toisen kovan tamman Liisan Tulilinnun kanssa. A.V. Marttilan Tammasarjan lähdössä edellä mainitun kaksikon selityksittä kukistanut Ciiran Tähti toi piristävän lisän kuningatarkisaan mielivien tammojen kärkikaartiin ja osoitti, että voimasuhteet voivat muuttua vielä parissa kuukaudessa paljonkin”, Eloniemi summaa.

Paavo Eloniemen lisäksi raadissa ovat tänä vuonna mukana Harri Lind, Sari Juntunen, Tommi Ala-Nikkola ja Kaisa Tupamäki-Kukkamo. Ennen heinä-elokuun vaihteessa ajettavia kuninkuusraveja julkaistaan vielä kaksi rankingia.

 Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella 30.7.-1.8.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi