Hummani hei soi ja suomenhevonen juoksee Tuukka Temosen ohjaamalla videolla.
Hummani hei soi ja suomenhevonen juoksee Tuukka Temosen ohjaamalla videolla.

Tuukka Temonen ohjasi suomenhevosta esittelevän folkvideon

Suomenhevosen kunniaksi tehty Hummani hei -video on ollut pitkä projekti ja se näkyy lopputuloksessa laatuna ja tunnelmana.

Ohjaaja Tuukka Temonen sai neljä vuotta sitten mieluisen tehtävän ohjata suomenhevosesta kertovan musiikkiin pohjautuvan lyhyen filmin. Kappaleeksi valikoitui pian Tapio Rautavaaran klassikko Hummani hei.

"Jos haluaa tehdä hevosta ylistävän videon, niin vaihtoehtoja ei juuri ole," Temonen toteaa. Hummani hei kuullaan videolla Jonsun folkhenkisenä versiona. "Hyväksyn mielihyvin määritelmän folkvideosta", Temonen hymähtää.

Itsekin hevosten kanssa arkeaan elävälle Temoselle työtehtävä oli mieluisa. "Hevosta on aina hieno kuvata, vähän niin kuin pääsisi kuvaamaan Usain Boltia, molemmissa on arjen yläpuolelle nousevaa estetiikkaa."

Temonen itse toivoo että video leviäisi ja antaisi uusille ihmisille sytykkeitä tutustua raviurheiluun. "Ravit ovat hieno urheilutapahtuma, josta puuttuu muuten urheilulle tyypillinen leiriytyminen oman puolesta toista joukkuetta vastaan. Vaikka oma suosikki ei sillä kertaa pärjäisikään, ollaan silloinkin kannustamassa muita ja osoittamassa arvostusta ja suosiota", Temonen muistuttaa.

Temonen toivoo ihmisten ylittävän mahdolliset raveihin liittyvät ennakkoluulonsa. "Kyseessä on hyväntuulinen urheilulaji jossa ei ole lopputuloksen aiheuttamaa suuttumista tai loukkaantumista, juuri siksi laji on niin ainutlaatuinen."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi