Tuomas Pakkanen ajoi Tuulenpojua.
Tuomas Pakkanen ajoi Tuulenpojua.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Tuulenpoju kohenteli Laivakankaan rataennätyksen uusille lukemille

Tuulenpoju viiletti Torniossa 1600 metrin ryhmäajon voittotulokseen 22,0. Lisää aiheesta alempana kohdassa Toto4-3.

Toto4-1: Metsärinteen Sisu lähti paalun osallistujista ainoana ravilla matkaan, joten Jukka-Pekka Niskasen ajokki lähti vetämään lähtöä. Metsärinteen Sisu ponkaisi laukalle loppukaarteessa, pudotti myöhemmin raville ja tuli ensimmäisenä maaliin. Tuomiona oli kuitenkin hylkäys pitkästä laukasta.

Suursuosikki Svartsjöfax rymisteli maalisuoralla voittomatsiin, mutta laukkasi. Sen takana väijynyt Meren Ritari näytti lipuvan lopussa varmaan voittoon, mutta juuri ennen maalilinjaa oli sen vuoro livetä kielletylle askellajille. Voitto tipahti näin ollen edellisen kerran vuoden 2018 maaliskuussa voittaneelle Feetterille.

”Sain hyvän juoksun, kun olin 2. parissa ulkona”, Martti Aikio aloitti. ”Tiesin, että olen kärjessä, kun Feetteri on hyvässä kunnossa. Jännitin lopussa omaa hevosta, etten muita seurannut niin kovin.”

Mirva Hyötylän ja Martti Aikion omistama Feetteri oli kakkossuosikki. Voittoaika oli 28,5/2140.

Toni Granath oli Alvar Hemin kanssa maalissa toisena, Suviprinssi otti kolmosrahat Henna Romsin käskyttämänä.

Toto4-2: Niko Jokelan ajokki Seachocolate nappasi kärkipaikan, eikä joutunut alussa rehkimään, kun avasi 500 metriä 16,5-lukemiin.

Takasuoralla alkoi tapahtua, kun Petteri Joki käänteli Executen hänniltä eteenpäin. Kolmossuosikki eteni johtavan rinnalle. Etusuoralla Mika Jauhola ajoi suosikki Armani Pressillä kolmatta pitkin kohti kärkeä, ja pian mentiin kolmirinnan.

Execute jyräsi kärkeen jo reilu puolikas jäljellä, eikä päästänyt Armani Pressiä haastamaan missään vaiheessa rinnalleen. Pentti Kuuselan suojatti otti toisen peräkkäisen voittonsa ajalla 16,0a/2100 metriä.

"Etukäteen oltiin sillä mielellä, että meillä on yksi lähdön voittajaehdokkaista", Petteri Jokea voitto ei yllättänyt. "Hevonen jätti viimeksi hyvän kuvan itsestään, ja voitto tuli kohtuullisen helposti. Juosta piti, muttei viimeisiä."

Toto4-3: Kylmäveristen avoin 1600 metrin ryhmäajo oli Tuulenpojun näytös.

Tuomas Pakkasen ohjastama Tuulenpoju lähti tosi rivakasti liikkeelle ja otti kärkipaikan kiihdytyksessä. 10-vuotias avasi 19,0-kyydillä ensimmäiset 500 metriä. Vielä kierros mentiin hurjasti 20,5-lukemiin. Lopussa Tuulenpojun vauhti hiljeni ymmärrettävästi, mutta voittotulos 22,0a alittaa tällä kertaa laukkaan pilanneen Pikkukahvelin vanhan ennätyksen kuudella kymmenyksellä.

"Eka 300 metriä lähdettiin tosi kovaa, siinä oli vauhti huimaa", Tuomas Pakkanen kertoi. "Tuulenpojulla ravi kävi, eikä harha-askelia ottanut yhtään. Se keskittyi juoksemiseen, ja mentiin kovaa koko ajan. Seuraavaksi kai saa ilmoittaa Suurmestaruuteen, kun tuollaisia vauhteja menee. Aina kun rataennätys juostaan, kaiken pitää natsata."

Kalevi Salmelan suojatti Tuulenpoju sai 800 euron ykkösrahan päälle 1000 euron rataennätysbonuksen.

Toto4-4: Rivi päättyi Niko Jokelan ajaman Quartam De Caelon keulavoittoon.

Sisäradalta matkaan lähtenyt Quartam De Caelo menetti keulapaikan Bold Choicelle, mutta sai poimittua paikan nopeasti ja suosiolla itselleen. Sen jälkeen Miia Pulkkasen valmennettava sai vetää rauhassa.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kiriinsä suunnannut Willy Fog pyrki haastamaan maalisuoralla keulahevosta, mutta Quartam De Caelo pystyi 10,5-lopetukseen, jossa ohituksia ei luonnollisesti tapahtunut.

"Saatiin ajaa omaa ajoa", Niko Joka myönsi. "Hevonen oli tänään terävämpi, kun yleensä se on keulasta ihme haahuilija. Selästä se on parempi, mutta nyt onnistuttiin näinkin. Hevonen tuli tosi hyvin maaliin, ja ehkä varaakin jäi."

Quartam De Caelo meni 2100 metrillä voittoajan 15,6a.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi