Tuurin Toivo kilpaili viimeksi viime juhannuksena Powerparkin radalla.
Tuurin Toivo kilpaili viimeksi viime juhannuksena Powerparkin radalla.Kuva: Roosa Lindholm

Tuurin Toivo kuntoutukseen ja astumaan, Myllyn Valtin kilpaura ohi

Teemu Okkolinin talli keskittyy jatkossa entistä enemmän nuoriin hevosiin.

Tuurin Toivon suunniteltiin avaavan kohta kautensa, ja sen kanssa eläteltiin kuninkuusravihaaveitakin, mutta nyt ne on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

”Ei se mistään rikkirikki ole, mutta vanhat vaivat nostivat sen verran päätään, etten halunnut kiusata sitä alkamalla starttaamaan. Se olisi ollut väärin hienoa hevosta kohtaan”, Teemu Okkolin näkee.

Samalla Petri Lahti-Luopa myi Tuurin Toivon takaisin Suvelan Tallille, jonka kanssa omisti sen aikaisemmin yhdessä ja jolta osti sen tammikuussa kokonaan omistukseensa.

”Nyt se on kotona Korpilahdella, mutta se menee ehkä Kaustiselle Lahti-Luopan ja Veli-Erkki Paavolan kuntoutustalliin ja saattaa astuakin Vellulta käsin. Syksyllä katsellaan uudestaan kilpailemista”, Petri Hedman suunnittelee.

Jalkavaivoja niin ikään poteneen Myllyn Valtin kanssa Okkolin ja Antti Ripatti tekivät sellaisen päätöksen, että kilpaura on ohi. Voittojen määräksi 106 startista jäi 12, voittosummaksi 53 235 euroa ja ennätykseksi 22,1.

Okkolinin tallin nuorista hevosista 4-vuotias Topin Muisto ehti jo aloittamaan voitokkaasti.

”Se teki tosi hyvän juoksun ja on tosi mielenkiintoinen tapaus. Hentun Liisallekin kuuluu hyvää. Sillä on tarkoitus aloittaa loppukuusta”, Teemu Okkolin suunnittelee.

Topin Muisto on kasvattajansa Topi Piikkilän menestystamman ja kuningatarkilvassakin (vuonna 2014 Porissa) juosseen Topin Mustan ensimmäinen varsa Vaelluksesta. Hentun Liisa juoksi viime vuonna viisi 3-vuotislähtöä ja voitti ne kaikki, viimeksi Varsakunkun finaalin. Voittosummaa kertyi komeasti 30 300 euroa.

Tuurin Toivo kilpaili viimeksi viime juhannuksena Powerparkin radalla.
Puolet Tuurin Toivosta vaihtoi omistajaa "setelirahalla"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi