Twigs Voici lasketteli Finlandia-katsastuksen voittajaksi.
Twigs Voici lasketteli Finlandia-katsastuksen voittajaksi.Pekka Salonen

Twigs Voici antoi Pekan tyylitellä

Finlandia-katsastus ei tarjonnut dramatiikkaa Twigs Voicin hallittua kisaa johtopaikalta.

Huipputamma pääsi kakkosradalta tuulta halkomaan, ja kun varsinaista löylynlyöjää ei löytynyt, Pekka Korpi sai rauhoittaa vauhdin toisella puolikkaalla mieleisekseen. Päätöspuolikkaalla Korpi keskittyi pitämään takanaan vaanineen Prey Frontlinen riittävän pitkään vailla kiritilaa, ja Twigs Voici avasi kaasuhanan vasta kun peli oli haastajien kannalta menetetty.

Vaikka luikua tultiin vain maalisuora, päätöspuolikkaan tahdiksi kellotettiin silti 10,5. Twigs Voicin voittoaika oli 12,8aly.

Suomenhevosten ykkössarjassa nähtiin totisempaa kilvanajoa. Boker otti keulapaikan, suosikki Suivikas ravasi sen rinnalla ja Köppinen juuttui kiertämään kolmatta rataa. Koko avauskierros mentiin 21,5-kyytiä ja vauhti rauhoittui vasta Köppisen laukattua ja Suivikkaan edettyä johtoon.

Kirikierroksella Suivikasta haastoi ensin Diktaattori ja päätöspuolikkaalla vielä Tuikun Poju, mutta Terho Rautiaisen suojatti kesti kaiken ja jatkoi urheasti ykköseksi.

"Esa (Holopainen) olisi päästänyt meidät keulaan, mutta Boker ei halunnut meitä eteen", Rautiainen huomautti avauskierroksen tapahtumista. "Vähän hirvitti, kun tuli niin monta spurttia pitkin matkaa, mutta hyvin Suivikas tsemppasi. Se alkaa olla huippukunnossa."

Jackpot-kierroksen oikealla rivillä lunasti vain 190 euroa. Pikkuyllätyksestä vastasi Eka-Assi, joka oli yksi Ari Moilasen kolmesta voittajasta. Moilasen muut onnistumiset tulivat keulasta voittaneella Rapido Streamlinella ja rivin eniten pelatulla Blackenedilla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi