Hevillä on Jouko Tarvaisen suojatti. Teivossa oriita ohjasti Ari Moilanen.
Hevillä on Jouko Tarvaisen suojatti. Teivossa oriita ohjasti Ari Moilanen.

Hevillä sai kirkkaimman palkinnon vihdoin

Jouko Tarvaisen pitkään sitkeitä suorituksia tehnyt suojatti Hevillä voitti viimein, kun Teivossa tuli ensimmäinen täysosuma sitten kesän 2017.

Toto5-1: Kylmäveristen ykkössarjassa Juha Länsimäen ajokki Lakuri ohitti kiihdytyksessä Kikan Velperin ja huolehti lähdön vetotöistä.

Ari Moilasen tällä kertaa ohjastama Hevillä kiersi toisessa kaarteessa toiselle ilman vetoapua.

Kärkipari Lakuri - Hevillä kiskoi kirilenkin reippaasti 22-vauhdilla, ja maalisuoralla Hevillä hankki pienen, mutta varman otteen Lakurista.

”Joskus vuosia sitten olen hevosta ajanut, ja paljon on mennyt eteenpäin”, Ari Moilanen ihasteli. ”Vauhti hiljeni alussa paljon, joten ajettiin johtavan rinnalle, kun tehnyt hyviä juoksuja siitäkin. Loppusuoralla tuntui, että on ote keulahevosesta, mutta kaveri jäi lapun taakse, jolloin Hevillä alkoi jarruttelemaan.”

Kohteen pelatuin Hevillä pisteli parhaaksi ennätystuloksellaan 23,4/2120 metriä. Jouko Tarvainen valmentaa ja omistaa voittaja, jonka kasvattaja on Reijo Halme.

Toto5-2: Suosikki Club Nord Chip ei päässytkään ennakkokaavailujen mukaisesti kärkipaikalle, mutta se ei Antero Vesterisen suojattia hetkauttanut.

Kiihdytyksessä Antti Tupamäki piti kärkipaikastaan kiinni Yummy Rappsonin kyydissä, eikä Hazelhen Hemera päässyt edelle. Jarmo Saarela otti ajokkinsa 2. sisälle, jolloin Club Nord Chip jäi johtavan rinnalle. Ensimmäinen kierros pisteltiin reippaasti 14,5-lukemiin.

Kirilenkin alussa Club Nord Chip eteni keulaan ja sai vetää kolmannella puolikkaalla henkeä. Suosikin kovimmaksi haastajaksi kaavailtu Westcoast Skipper aloitti 2. ulkona, mutta jäi myöhemmin johtavan rinnalle, josta antoi Club Nord Chipille tiukkaa haastetta loppukaarteessa ja maalisuoran alussa. Club Nord Chip vastasi maaliin asti varmasti Vesterisen istuessa kyydissä tyynesti.

"Hevonen ei tyytynyt olemaan rinnalla, joten oli oikeastaan pakko päästää se keulille", Antero Vesterinen kertoi kirilenkin alun tapahtumista. "Monta koitosta oli, mutta hevonen tavattoman hyvä tänää. Se tuntui niin hyvälle, että tiesin jo viimeisessä kaarteessa, että pitää olla tosi peli, joka tulee meistä ohi."

Club Nord Chip voitti tuloksella 15,2a/2100.

Jukka Torvisen ajokki Angelico kuittasi lopussa toiseksi ohi Westcoast Skipperin.

Toto5-3: Suosikkivoittajien jälkeen saatiin riviin yllättäjä, kun Jesse Piirainen nappasi ohjastajauransa ensimmäisen täysosuman valmentamansa Hope Of Nazarehtin kanssa.

Kärjessä viilettänyt suosikkipari Ian Boko Fullhand Comery tuhlasi matkalla jo voimiaan sen verran, että kenttä kääntyi. Parhaiten loppua kiri Hope Of Nazareth, joka voitti helposti ennen Inaccesibleä.

"Hevonen tuntui aivan *elvetin hyvälle auton takana", Jesse Piirainen aloitti. "Ei tarvinnut kuin kyttäillä, kun päästiin hyvään paikkaan. Hevonen olisi tullut jonkin sekunnin kovempaa, kun korvat jäivät avaamatta. Se painoin niin paljon ohjille, että ajattelin olevan parempi kun ei aukaista. Se jäi lopussa jopa vähän odottelemaan, mutta voitto oli tosi varma."

Uran avausvoitto maistui Jesse Piiraiselle makealta.

"Tuntuu aivan mahtavalle! Odotin voittoa jo viime talvena, ja monesti on ollut lähellä. Olen ajanut monesti sellaisella hevosella, ettei lähdön paras ole ollut, jolloin rahasijaa haettu, ja maalilaukkojakin tullut."

Hope Of Nazarethin uran kolmas ja kauden ensimmäinen ykköstili tuli täyden matkan tuloksella 15,1a.

Toto5-4: Ari Moilaselle tuli toinen ykköstila kierrokselle, kun vihtiläinen narutteli News Pointin keulavoittoon.

News Point nappasi heti startista kärkipaikan, jossa sai tehdä oman juoksunsa, kun toisella ilman vetoapua matkannut Spanish Rose ei Hannu Hietasen kanssa matkalla härkkinyt. Pia Huusarin valmentama News Point piti 12,0-vauhtisessa lopetuksessa niukkaan, mutta varmaan voittoon.

"News Point on tosi nopea auton takaa, joten helposti saatiin keulat", Ari Moilanen kertoi. "Se tulee palan tosi kovaa, kun saa matkalla ajaa rauhassa. Hevosia nousi lopussa, mutta tuntui sille, että tämäkin lisäsi pökköä pesään."

Pikkuyllättäjä News Pointin vuoden ensimmäinen tikku tuli 2100 metrillä ajalla 15,9a.

Suosikki Heavy Beat kiri 3. ulkoa oikein mukavasti kakkospalkinnolle ennen Spanish Rosea.

Toto5-5: Kylmäveristen ryhmäajo päätti kierroksen, jossa Harri Koivunen narutteli Pilskerin parhaaksi.

Juhani Heikkinen otti Sarmöörin rattailla vetotyöt hoitaakseen. Vauhtia kaksikolla alussa riitti, sillä ensimmäinen kierros mentiin enintään 12 000 euroa ansainneiden lähdössä rajuin väliajoin 21,0-25,0.

Sarmöörillä askel painoi lopussa, ja Pilskeri ehti varmasti ohi.

"Meidän toiveissa oli, että antaa palaa alussa, kun tämä on vahva hevonen", Harri Koivunen kertoi Reijo Oksasen valmennettavasta. "Tämä jakoi hyvin maaliin asti, joten hyvä suoritus taas Pilskeriltä."

Uusi-Valtsu ehti lopussa vielä Sarmöörin ohi ja oli maalissa toisena.

Selkeä pelipohja Liukon Vilin juoksu ei mennyt sisäradalla suotuisasti, muttei kiriäkään lopussa irronnut.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi