Hannu Torvinen kiitti jälleen Siirin Valtsua hienosta suorituksesta.
Hannu Torvinen kiitti jälleen Siirin Valtsua hienosta suorituksesta.Kuva: Kirsi Kantokoski

Tähtivarsojen lopputaistelu jäi näkemättä – Siirin Valtsu päätti kautensa voittoon

Siirin Valtsu vei Seinäjoella lauantaina nimiinsä nelivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalin ja kuittasi kauden päätöskisastaan 20 000 euroa.

Varsakunkun finaalissa erottuivat etukäteen tuttu taistelupari V.G. Voitto – Siirin Valtsu. Keulapaikalle säntäsi 20 metrin takamatkalta edellä mainittujen kanssa startannut Vieskoff, jolla Seppo Markkula ajoi päättäväisesti johtopaikalta. Suosikkiparista nopeampi oli alussa Hannu Torvisen ohjastama Siirin Valtsu, joka jäi toiselle ilman selkää. Ari Moilanen asettui V.G. Voiton kanssa sen kantaan toiseen pariin ulos.

Avauskierros oli 31,0, ja Moilanen teki V.G. Voiton kanssa ratkaisun viimeisellä takasuoralla. Siirin Valtsu ja V.G. Voitto alkoivat erottua voittokamppailuun, joka kuitenkin vesittyi jälkimmäisen laukkaan loppukaarteessa. Moilanen sanoi TotoTV:n lähetyksessä laukan tulleen varoittamatta yhteen askeleeseen. Niinpä Siirin Valtsu pakeni varmaan voittoon ajalla 27,9ke.

”V.G. Voitto näytti hyvältä viimeisessä kurvissa, mutta oli meilläkin varaa vielä. Hankala sanoa, miten olisi käynyt, jos hevonen (V.G. Voitto) olisi mennyt ravia”, ohjastaja Hannu Torvinen pohti radan voittajahaastattelussa.

Toiseksi kiri Timo Korvenheimon valmentama Sarikan ja kolmas oli Vieskoff. Petri Laineen kasvattaman, omistaman sekä valmentaman Siirin Valtsun kausi päättyi tähän kilpailuun. Huippulahjakkuus laukkasi Kriteriumissa, mutta kokonaisuudessaan kausi oli hurjan hieno. Se käsitti 13 starttia, joista tuli 10 voittoa. Tienestejä tuli 80 500 euroa.

”Tähän on hyvä lopettaa. Ja kun ikäluokkalähdöt ovat ohi, ei olisi lähtöjäkään. Vähän arvelutti, kun jäätiin johtavan rinnalle, mutta hyvin Valtsu tsemppasi siitäkin. ”

Siirin Valtsun hoitajana toimii Ida Laine.

"Kausi on ollut ihan uskomaton, varsinkin alkukausi. V.G. Voitto nousi kirittämään, ja vähän vuorotellen sitten voitettiin siinä. Valtsu on kyllä erikoisenkin rauhallinen ori. Uskomattoman lunki tyyppi, kauhean kiva kaikin puolin käsitelläkin."

Valtroks on parempi kuin koskaan

Muissa Toto75-lähdöissä juhlivat Pärttyl, Twinquit, MAS For You, Valtroks, Shackhills Twister ja Global Withdrawl. Sanna Loukusan valmentama ja Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Pärttyl löi haastajadivisioonafinaalissa rumpua johtavan rinnalla ja puristi lopussa ohi keulahevosen Vilivilliksen.

Keskipitkän matkan kilpailussa Twinquit otti yllätysvoiton. Pitävillä alustoilla viihtyvä Tiina Koskisen valmennettava oli Hannu Hietasen ajamana paras keulapaikalta. Kati Pekkalan omistama ja valmentama Valtroks kilpailee elämänsä vireessä ja otti keulapaikalta neljännen peräkkäisen voittonsa. Sitä ohjasti sekä Matias Salon, niin ikään keulasta voittanutta Global Withdrawlia ohjasti Santtu Raitala. Kasvattajakruunun finaaleista lisää hetken kuluttua. Seinäjoella jaettiin myös huomionosoitus, kun Markku Punkari sai Suomen Hippoksen kultainen ansiomerkin.

klo 17.16 lisätty Ida Laineen kommentti.

klo 17.30 lisätty kappale muista Toto75-voittajista.

klo 18.00 lisätty maininta ansiomerkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi