Uljas Suomalainen esitti parastaan ja piti paikkansa perille saakka
Uljas Suomalainen torjui Lakurin alkumatkasta ja lopussa.Kuva: Pekka Salonen

Uljas Suomalainen esitti parastaan ja piti paikkansa perille saakka

Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Uljas Suomalainen jätti rinnallaan taivaltaneen suursuosikki Lakurin hopealle Vermon kuusvitosen avauslähdössä.

Toto65-1: Kakkosradalta avannut Uljas Suomalainen lähti hyvin liikkeelle ja torjui rinnaltaan niin ikään rivakasti kiihdyttäneen Hexan Voksun vaivatta.

Koko kierroksen pelatuin osallistuja Lakuri oli alussa hetken johtavan takana, josta nousi kiihdytyksen jälkeen toiselle ilman vetoapua ja teki 1. takasuoralla Juha Länsimäen kanssa turhan iskun keulavaljakon kimppuun.

Lakuri kävi hetken aikaa johtavan takana, josta nousi pian vetämään toista rataa ja painostamaan Uljas Suomalaista. Kakkossuosikki ei näyttänyt kuitenkaan missään kohtaa antautumisen merkkejä, vaan vastasi Perttusen iloksi varmaan ykköstilaan 2120 metrin ajalla 24,2a.

”Aika varma oli tänään tämä hevonen, parasta Uljas Suomalaista”, Tapio Perttunen myhäili. ”Uljas Suomalainen on koko vuoden ollut hyvä ja hienosti mennyt eteenpäin."

Tapio Perttunen odotti ennen lähtöä Uljas Suomalaista kolmen parhaan joukkoon, ja Lakurin hyvyys oli punamustanutun tiedossa.

”Ensimmäisellä takasuoralla mentiin pala kovaa, tiesin että Lakuri on tosi tosi hyvä hevonen, että miten meillä jaksaa. Hyvin Uljas Suomalainen kontrasi, ja lopussa pari kertaa kun käskin, se lähti hyvin sitten.”

Janne Haapiainen narutteli valmentamansa Humiron kolmospalkinnolle.

Toto65-2: Laukkoihin usein pilannut Mr Big Money polki kiltista ravia koko 2120 matkan, ja Olli Koivusen toista kertaa naruttelema ruuna otti voiton jykevällä juoksulla.

Kiivaassa kiihdytyksessä Ari Moilanen torjui Essie Gonzalesin kanssa Hannu Torvisen ja Wille's Rainpowerin, joka painui 2. sisälle Essie Gonzalesin taakse.

Olli Koivunen ei ehtinyt Mr Big Moneyn kanssa nopeimpien matkaan sisäradalta, mutta pääsi nousemaan nopeasti toiselle ilman vetoapua. Siinä valjakolla ei ollut halua kirittää keulahevosta vielä matkan aikana, mutta loppua tultiin lujaa. Voittotaisto käytiin Essie Gonzalesin ja Mr Big Moneyn kanssa, joka runttasi juuri linjalla turpansa kärkeen.

"Ihan yksittäisiä harha-askelia otti, mutta tosi vakuuttavaa menoa oli kaikin puolin. Hetken aikaa jouduin miettimään mitä teen, mutta eka 300-400 metriä hevosilla jotka olivat etupuolella, meni kovaksi. Sen jälkeen koitin mahdollisemman rauhassa ajaa johtavan rinnalta. Itse luulin, että Moilanen voitti, mutta Ari sanoi, että hän ei ole aivan varma. Onneksi näin päin kääntyi sitten", Olli Koivunen iloitsi.

Mia Lammisen treenaama Mr Big Money voitti nelossuosikkina ennätysajallaan 15,2a.

Toto65-3: Sisusarjassa kylmäveriset ottelivat 3000 euron ykkösrahasta 3120 metrin matkalla, ja Jukka Kauppisen suojatti Eetu Rols otti mielimatkallaan helpon ykköstilan.

Hannu Lindströmin ajokki Jänkä-Ukko veti hiljaa avauslenkin keulassa, mutta siihen sen rooli lähdössä sitten jäikin, kun Pilpo Reppuli eteni kärkeen.

Pilpo Reppuli oli viimeisellä takasuoralla vaikeuksissa, kun Ari Moilasen ajokki Pirttilän Olga iski vauhdikkaasti rinnalle. Pilpo Reppuli laukkasi, ja Pirttilän Olga nasautti keulaan. Tamman askel alkoi pian hieman painaa, jolloin kirissään erottautui viidenneksi veikatuin Eetu Rols, joka voitti tuloksella 30,1/3160 metriä selvällä erolla muihin.

Teemu Keskitalo päästeli Meren Mainingin hopealle ennen Pirttilän Olgaa. Suosikki Issakan Valon juoksu ei mennyt suotuisasti, muttei ori mitenkään riehumalla loppua tullut.

Toto65-4: Riviin saatiin ensimmäinen suosikkivoittaja, kun viimeksi Turussa voiton makuun päässyt Fox Lover uusi temppunsa.

Iikka Nurmonen latasi Heat Of Dynamiten vetotöihin. Hannu Korvella oli merkki päällä heti startista, ja E.V. Mici hehkutti Korven käsistä 40 metristä toiselle ilman vetoapua.

Pasi Tikkala mieli Melinda Sesillä kakkoslenkillä toiselle ilman vetoapua, mutta Korpi ei luopunut paikastaan. Lähes kierroksen verran mentiin kolmirinnan 14-kyydillä.

Seppo Markkula oli Fox Loverin kanssa terävänä heti alussa, kun löysi ajokkinsa kanssa sisäradalta toiselle. Harri Koivusen treenattava sai toisella radalla tasaisen juoksun ja iski lopussa Heat Of Dynamiten kimppuun ja lopussa varmasti ohi.

"Kuulin väliajat ja ajattelin, että mitenhän käy, mutta luottoa oli hevoseen — tämä on hyällä mallilla nyt", Seppo Markkula kehui. "Sata jäljellä — vähän ennen — kun vedin laput, se lähti hienosti."

Fox Lover teki voittotuloksen 16,6/3140 metriä.

Toto65-5: Oulu Expressin finaaliin jaettiin loput kuusi pääsilippua. Näyttävä ja jännittävä voittovääntö käytiin kahden huippulupaavan tamman välillä, vaikka suosikki An-Dorra jäikin hänniltä kuudenneksi.

Markku Niemisen tallin tappiottomana kisaan tullut Betty Roof nakkasi kakkosradalta keulaan. Se sai rinnalleen alussa kolmatta rataa taivaltaneen Magical Princessin.

Magical Princess vaikutti ratkaisupuolikkaan alussa lyödyltä voittoa ajatellen, mutta runnoi lopussa väkisin voittoon ohi Betty Roofin. Pekka Korpi kertoi ajatuksistaan.

"Varman päälle ajettiin viimeinen kaarre, suoralla koitettiin mitä löytyy, ja hyvin tuli suoran", Pekka Korpi paljasti.

Magical Princess on ennakkoon yksi Oulu Expressin suosikeista.

"Jos kaikki hyvin menee, kyllähän tällä pitäisi kärkipäässä olla", Pekka Korpi ennusti.

Core Catcher ylsi kolmantena loppukisaan. Sinne pääsivät myös LovestoryArtful Drop ja jo mainittu An-Dorra.

Toto65-6: Riikka Helasrannan treenaama Crossover oli viime kerran tavoin jenkkikärryt perässä hurja.

Jukka Torvisen ajama Crossover painui 1. kaarteessa keulaan ohi Scarlet Collectionin. Suosikki ei saanut tehdä juoksuaan rauhassa, kun Hannu Korpi teki Leonin kanssa iskun, joka ei tuonut toivottua tulosta.

Crossoverin kanssa lähes tasapäin rastittu Casimir Tof sai toisella radalla toisena tasaisen juoksun, muttei pystynyt muiden tavoin uhkaamaan Crossoveria, joka voitti hulppealla täyden matkan ajalla 13,1a helposti.

"Vähän muuttujia oli matkalla, mutta päästiin keulaan, ja siitä se tekee parhaat juoksunsa, joten olin luottavainen. Crossover tykkää mennä tasaisen reipasta, joten annettiin ruunan polkea", Jukka Torvinen näki.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi