Uljas Suomalainen pusersi ohi johtaneen Ypäjä Julmurin. Kuva Harri Lind.
Uljas Suomalainen pusersi ohi johtaneen Ypäjä Julmurin. Kuva Harri Lind.

Uljas Suomalainen Jokimaan karsinnan voittajana Oulu Expressin finaaliin

Jokimaan torstairaveissa ajettiin 4-vuotiaiden suomenhevosten Oulu Express -karsinta.

Oulu Express -karsinta käynnistyi Jokimaan Raviliigan Piskon Merkin laukalla, ja pian myös suosikki Uljas Suomalainen erehtyi kielletylle askellajille.

"Se saattaa tuossa alussa olla vähän vaikea", Tapio Perttunen selvitti Talli Nea & Merjan orin edesottamuksia. "Se leikkii päänsä kanssa, eikä voi oikein ottaa kiinni, mutta ei päästääkään. Onneksi se antaa laukan aika hyvin alas."

Uljas Suomalainen todellakin korjasi erheensä hyvin ja päätyi nopeasti kolmanteen ulkopariin, kun Ypäjä Julmuri lähti vetämään porukkaa. Ilkka Korpi piti kärjessä vauhdin maltillisena ja vasta viimeinen puolikas tultiin reippaampaa 1.27-kyytiä. Maalisuoran alussa Tapio Perttunen käänsi takasuoralla selässä edenneen Uljas Suomalaisen vapaalle radalle ja ori runttasi niukkaan maalikameravoittoon Ypäjä Julmurista. Niin niukkaan, että Ilkka Korpi jäi odottamaan voittajaesittelyä ja Tapio Perttunen poistui tallialuetta kohti.

"Näytti siltä, ettei keretty", Perttunen myönsi. "Ajoin aika varman päälle ja ennen kaikkea finaalipaikkaa vielä lopussakin. Tämä on vielä aika keskeneräinen, menee tuolla ja hirnuu mennessään."

Voittoajaksi riitti 30,5a, kun Oulun maanantaisessa karsinnassa Ellin Sisu paineli SE:tä sivuten 25,2a. Tapio Perttunen on silti optimistinen ensi viikon lauantaina ajettavaa finaalia ajatellen.

"Jos kaikki askelmerkit osuu kohdalleen, tämä menee matkan aika lujaa läpi. Kunkkareissa se meni 27,7 kahden laukan kanssa ja pystyy menemään siitä aika lailla kovempaa. Tässä hevosessa on paljon kehitysvaraa ja uskon, että Kriteriumiin se on mennyt jo huomattavasti eteenpäin."

Oulu Expressin finaaliin menivät Jokimaan karsinnasta Uljas Suomalaisen ja Ypäjä Julmurin lisäksi Herra Hopo, Råger, Mustamani sekä Verna-Illuusia. Piskon Merkin kohtaloksi jäi olla ainoa karsiutunut.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi