Uncia jyräsi Pilvenmäki Specialin karsintavoittoon ennätysajallaan
13 kertaa startannut Uncia otti jo uransa kahdeksannen täysosuman.Arkistokuva: Anu Leppänen

Uncia jyräsi Pilvenmäki Specialin karsintavoittoon ennätysajallaan

Oulussa ravattiin maanantaina ensimmäinen suuren suosion keränneistä Pilvenmäki Specialin karsintakoitoksista. Vain voittajalle oli varma finaalipaikka tarjolla, ja raveissa isossa roolissa näytelleen Antti Ojanperän tallin Uncia suoritti loppukisatiketin arvoisesti.

Sisäradalta matkaan ampaissut Too Macho For You piti kärkipaikan leikitellen, mutta menohaluja orilla oli melkoisesti. Se veti avauslenkin rivakasti väliajoin 11,5-13,5.

Santtu Raitalan kuskaama Uncia aloitti 4. sisällä, josta nousi toiselle ilman selkää kierros ravattuna. Loppukaarteessa se iski voimalla keulahevosen kimppuun, jonka selätti hetkessä. Ulkoa lujaa lopettanut Hypnotique kiri aivan Uncian rinnalle, mutta tämä voitti hallitusti hienolla 2120 metrin voittotuloksella 14,3a.

Ojanperän talli kisasi ja pärjäsi Oulussa laajalla rintamalla. Voittoihin ylsivät Uncian lisäksi Volcano ja Moto Moto. Josveis otti hopeaa, ja Father Christmas ja Vappuäijä täydensivät kolmossijoillaan pihtiputaalaisten illan.

”Nyt saa Jade (Ojanperä) tehdä voittokakkua vaikka tänä iltana, olisi hyvä juttu”, Jutta Ihalainen lähetti terveisiä kotijoukoille.

Jade on Jiri Ojanperän kanssa Uncian kasvattaja ja omistaja, joten Uncian tarinaa on kirjoitettu Pihtiputaalla varsasta asti.

Kaksivuotiaana helmikuussa laitettiin eka kertaa Uncialle silat selkään. Uncia viisikuukautisena kaatui tarhassa, ja lantio murtui. Oltiin suru puserossa, mutta nyt näyttää ihan hyvälle”, Jutta Ojanperä valotti 5-vuotiaan Uncia nuoruutta ja jatkoi jakamalla kiitosta ratamestari Antti Jaaralle.

”Tosi paljon pisteitä täytyy ratamestarille antaa, aivan mahtava rata! Tietysti kevätkosteus on apuna, että rata on tosi kimmoisa, joka näkyy hevosten ajoissa.”

Kuopiossa ravataan torstaina seuraava Pilvenmäki Specialin karsintakisa. Loput finaalipaikat jaetaan perjantaina Forssassa viidessä lähdössä. Voittajien lisäksi loppukisaan pääsee toiseksi sijoittuneista viisi arvonnassa onnekasta. Finaali ravataan Pilvenmäellä 1. päivä toukokuuta 12 000 euron ykkösradalla.

Joriini jatkoi väkevästi

Aikaisemmin maanantaina uutisoimme jälleen yhdestä takapakista suomenhevostemme eliitissä.

Suomenhevoshuippuumme niin ikään kuuluva Joriini oli startti kropassa valmis voittamaan, eikä nyt toki vastassa ollut viime kerran tavoin voittokone Parvelan Retua, jolle Joriini viimeksi vain hävisi.

Takamatkalta lähtenyt Joriini iski ajoissa kärjessä ravanneen Vappuäijän kimppuun, sai johtopaikan suosiolla, eikä viime syksyn PM-voittaja ollut yllätettävissä.

Lantmännen Agro Stayer Cupissa Hannu Hietasen ajaman Twinquitin kiri puri voiton arvoisesti. R.R. Sam's Joyn ja Hissun Pamelan voitot täydensivät viikon ensimmäisen kotimaisen Toto5-rivin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi