Ratamestarit saavat jatkossa säännöllistä ja määrämuotoista palautetta ratojensa kunnosta.
Ratamestarit saavat jatkossa säännöllistä ja määrämuotoista palautetta ratojensa kunnosta.Kuvituskuva: Anu Leppänen

Uusi digitaalinen palautekanava ravikilpailijoille: Näin radan kunnosta voi antaa reaaliaikaista palautetta

1.6. alkaen raveihin osallistujilla on uusi mahdollisuus antaa palautetta radan kunnosta verkossa.

Tämä merkitsee merkittävää parannusta aiempaan käytäntöön, jossa virallista palautetta radasta annettiin valvojaraportissa, ja siihen pyydettiin kommentteja vain kolmelta valmentajalta.

Raviradat ja ratamestarit ovat pitkään kaivanneet laajempaa palautetta. Nyt heidän toiveeseensa vastataan, kun pääratamestarien aloitteesta avataan uusi palautekanava Heppa-järjestelmän Oma Talliin 1. kesäkuuta. Tämän myötä kaikilla ravipäivän ohjastajilla ja valmentajilla on mahdollisuus arvioida radan kovuutta, kosteutta ja karkeutta sekä tallialueen kuntoa verkossa raveja seuraavana päivänä. Lisäksi he voivat antaa rataolosuhteille yleisarvosanan.

Hippoksen IT-päällikkö Jukka Niskanen kehottaa kilpailijoita antamaan palautetta kaikkina vuodenaikoina. ”Kesäisin radat ovat useimmiten hyvässä kunnossa, mutta palautetta toivotaan myös silloin. Erityisen arvokasta se on luonnollisestikin haastavina aikoina”, hän korostaa.

Saatu palaute koostetaan ja välitetään uuden raportointijärjestelmän kautta ratamestareille, radalle ja Hippokseen. Mikäli palautteita saadaan yli 20, yhteenveto julkaistaan myös tulosten yhteydessä Heppassa. Tulevaisuudessa kerättyä dataa on mahdollista käyttää yhtenä mittarina raviratojen toiminnan laatua arvioitaessa.

Niskanen kannustaa kilpailijoita käyttämään uutta palautemahdollisuutta.

”Kilpailijat käyvät Oma Tallissa lähes päivittäin, eikä palautteen antaminen vie kuin minuutin tai kaksi”, hän toteaa.

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman kattavaa palautetta, minkä vuoksi palautejärjestelmä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi käyttää. Alkuvaiheessa palautemahdollisuudesta muistutellaan vielä muitakin kanavia pitkin.

Kuvat: Suomen Hippos

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi