Uutelan Myrsky ei enää täytä Yrjö Kettusen palkintokaappia.
Uutelan Myrsky ei enää täytä Yrjö Kettusen palkintokaappia.Kuva: Joonas Teerikorpi

Uutelan Myrsky on menehtynyt – kuolinsyy epäselvä

Omistaja epäilee Uutelan Myrskyn kuolleen hoitovirheen seurauksena, ja aikoo hakea vahingonkorvauksia.

Yrjö Kettusen omistama 8-vuotias ori kuoli heinäkuun 20. päivänä. Uutelan Myrsky oli voittanut kaksi viimeistä starttiaan maaliskuussa, kun korona keskeytti ravit. Enää ori ei ehtinyt radoille palata, sillä heinäkuisena aamuna hevosen valmentaja Kimmo Taipale löysi sen kuolleena karsinastaan.

”Se oli maanantai, ja yritin samana päivänä soittaa klinikalle, että hevonen pitää avata ja tutkia”, Kettunen kertoo. ”En saanut ketään kiinni, vasta tiistai-iltana lääkäri soitti minulle. Hänkin oli sitä mieltä, että olisi pitänyt tutkia ja avata. Saimme kuitenkin aiemmin jo luvan haudata hevonen, ei sitä voinut kuumalla ilmalla siellä karsinassakaan pitää.”

Kettunen itse epäilee kuoleman johtuneen hoitovirheestä. Hevonen vietiin alun perin nuljuluun leikkaukseen.

”Sille syötettiin vääriä antibiootteja, jonka vuoksi se meni tosi huonoon kuntoon, munuaisetkin rupesivat kuivumaan. Antibiootit vaihdettiin, mutta epäilen vahingon jo ehtineen tapahtua. Ne olisi pitänyt vaihtaa heti, kun huomattiin, ettei ne sovi sille. Jonkin komplikaation ne ovat aiheuttaneet”, Kettusen oma arvio kuuluu.

Yrjö Kettunen sanoo aikovansa hakea vahingonkorvauksia Uutelan Myrskyn kuolemasta. Ori oli vakuutettu, mutta huomattavasti pienemmästä summasta kuin mitä omistajalta kului hoito-operaatioon.

”Jossain on minun mielestä menetelty väärin, jos hevonen kuolee rutiinileikkauksen johdosta. Olen valmis hakemaan korvauksia vaikka oikeusteitse.”

Uutelan Myrsky ehti starttaamaan 46 kertaa statistiikalla 3-4-6. Orin voittosummaksi jäi 9460 euroa ja ennätykseksi 29,2ake.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi