Eventful Swamp irtosi lopulta tyylikkäästi muilta.
Eventful Swamp irtosi lopulta tyylikkäästi muilta.Mia Mäki-Maunus

Värikäs alku Toto75-kierrokselle - "Iso juttu, todella iso juttu"

Salamakypärät -lähtö antoi nuoremmalle sukupolvelle mahdollisuuden näyttää ajotaitonsa. Parhaiten testistä selvisi suosikki Eventful Swampin ohjastaja Tino Paldan.

Ihan ilman draamaa Ilona Mäkisen valmennettava ei ykkössijaansa napannut. Tino Paldan joutui luottamaan ammattitaitoonsa heti kokoontumisvaiheessa. Eventful Swamp näytti hetken käyvän niin kuumana, ettei se millään pääse ravilla matkaan.

"Eventful Swamp kävi kokoontumisvaiheessa turhankin säpäkkänä. Kun se laukkasi, niin tuntui loogiselta ajaa se hitaassa vauhdissa siivekkeen taakse kiinni. Sitten ruuna asettui menemään, eikä sen jälkeen ollut ravaamisen suhteen mitään hätää", Paldan kommentoi.

Eventful Swamp eteni jo ennen puolikkaan täyttymistä keulaan, jonka jälkeen mentiin hetki maltilla. Sitten iski rinnalla juossut Complicated, ja sen rattailla 17-vuotias Tuukka Varis ryösti kärkipaikan itselleen puolimatkassa.

Tapio Perttusen tallilla työskentelevä Paldan ei siitä hölmistynyt, vaan nosti ajokkinsa rauhallisesti 1100 ennen maalia keulahevosen rinnalle.

"Merkkasin takasuoralla heti, että ajan keulasta, mutta kaveri vain meni edelle. En sitten ihan väkisin halunnut yrittää puolustaa asemia, vaan ajattelin, että sama se on näin hienolla hevosella ajaa toista rataa. Korvat vetäisin loppukurvissa auki, ettei ainakaan jää mitään jossiteltavaa. Eventful Swamp irtosi vielä helposti muista."

Paldan nosti onnistumisen uransa toistaiseksi kovimmaksi saavutukseksi.

"Iso juttu, ensimmäinen Toto75-voitto ja vielä hyvällä ykkösellä", Paldan iloitsi. "Luotetaan sillä tavalla nuoriin kuskeihin, että voidaan tällainen Salamakypärä -lähtö laittaa Toto75-kohteeksi. Hieno homma."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi