Mika Kallio 1956–2023.
Mika Kallio 1956–2023.Kuva: Hevosurheilun arkisto.

Vääryyden vastustaja Mika Kallio on poissa

Kurulainen hevosmies, ravivalmentaja ja perhehoitaja Mika Kallio nukkui pois pitkäaikaisen sairauden murtamana Kurussa 7. lokakuuta.

Tampereella 1956 syntyneen kaupunkilaispojan johdatti hevosalalle Kallion perheen Kurun Poikeluksen kesäpaikka, josta tuli Mikalle elämänpituinen koti.

”Hevoset veivät Mikan mennessään ja kaupunkilaispojasta muovautui perusluonteensa mukainen vääryyden vastustaja kaikille elämänalueille. Mika oli hyväntahtoinen niin hevosille kuin ihmisille. Tästä luonteenpiirteestä juontui myös hänen kakkosammattinsa perhehoitaja, jossa roolissa hän oli vuosikymmeniä”, Mikan kanssa yli kolme yhteistä vuosikymmentä aviossa viettänyt Tiina Kallio kertoo. Tiinan kanssa Mikaa jäivät suremaan pariskunnan 4 lasta ja 2 lastenlasta.

Mikan elämän hevonen oli tamma Sekottaja. Uupumaton puurtaja juoksi Mikan valmennuksessa lähes 300 starttia. Voittosummaa kertyi liki 130 000 € ja ennätykseksi tuli 22,5a.

”Porin 2014 Kuninkuusravien 3100 metrin voitto oli meille koko porukalle valtava henkinen palkinto, voittoa ei voi arvioida vain rahallisesti, vaikka silläkin oli merkityksensä. Seuraavana vuonna Joensuussa Mika joutui ponnistelemaan jo sairaana, mutta sieltä saavutettu kuningatarkisan kolmossija lämmitti mieltä kovasti”, Tiina Kallio muistelee Mikan huippusaavutuksia.

Mika Kallio siunataan Kurun kirkkomaahan 27.10. kello 13.

”Siunaustilaisuus on avoin ystäville. Muistotilaisuuden pidämme perhepiirissä”, Tiina Kallio toteaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi