Viime kaudella Välähdys ja Ville Korjus löivät vastustajansa 13 kertaa. Jatkoa putkeen valjakko hakee Kouvolan 9. lähdöstä, johon pelataan Troikkaa.
Viime kaudella Välähdys ja Ville Korjus löivät vastustajansa 13 kertaa. Jatkoa putkeen valjakko hakee Kouvolan 9. lähdöstä, johon pelataan Troikkaa.Kuva Totofoto.

Välähdys Nostalgia-ravien tähtenä

Perjantain ravien mielenkiintoisin hevonen on  talvitauolta palaava Välähdys. Se ei viime kaudella kohdannut parempaansa ja hakee Kouvolan Nostalgia-ravien aikatasoituksessa jo 14. peräkkäistä voittoa.

Välähdys kahlasi läpi Toto76-sarjojen ja päätti menestyskauden Huippudivisioonafinaalin voittoon lokakuun lopulla Porissa.

"Ainoa startti missä se joutui viime vuonna juoksemaan tosissaan oli Mikkelissä", Ville Korjus kertaa. "Missasin lähdön ja jäätiin varmaan 40 metriä keulasta, ja se joutui kiertämään sitten niin paljon. Kovaa se meni silloin, kun loppuaika oli kuitenkin 24,6a, ja Mikkelissä ulkoratoja kiertäminen tuo lisämatkaa aika reippaasti enemmän kuin jossain muualla."

"Porin jälkeen Välähdys jäi suunnitellusti tauolle, ja sille oli tarkoitus tehdä pieni jalkaoperaatio", Korjus jatkaa. "Sillä oli pieni jänispatin alku vasemmassa takajalassa, ja mutta kun se oli niin pieni eikä se vaivannut, sille ei sitten kuitenkaan tehty mitään.”

”Talven hevonen oli terveenä, mutta meillä oli alkutalvi kelien puolesta hyvin huono. Hevosta on yritetty liikutella sen mukaan kuin on pystytty, ja kaiken pitäisi olla hyvin. Peruskuntotreenistä tullaan starttiin, mutta viime sunnuntaina käytiin radalla, ja Välähdys oli oikein hyvän tuntuinen. Lämpöisen kanssa ajettiin reippaammin muutama sata metriä, ja hyvin Välähdys kesti sen matkassa, sillä ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Hevonen oli saman tuntuinen kuin ennenkin.”

”Intoa oriilla voi olla aika paljon, mutta oikein luottavaisin mielin lähdetään starttiin. Kouvolassa saadaan kilpailuvauhtinen hiitti, ja sen jälkeen katsellaan, miltä hevonen tuntuu. Jos Välähdys tuntuu normaalilta, niin sitten mennään seuraavaksi johonkin, missä on vähän reilumpi palkinto."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi