Mia Lamminen mielii Mr Big Moneyn kanssa Vermon voittajakehään keskiviikkona.
Mia Lamminen mielii Mr Big Moneyn kanssa Vermon voittajakehään keskiviikkona.Kuva: Pekka Salonen

Valmentaja luottavainen pitkällä matkalla debytoivan Mr Big Moneyn mahdollisuuksista - "Tällä kertaa vähän odotankin voittoa"

Keskiviikkona Vermossa ravataan jälleen Teräsmiesliigaa kolmen kierroksen matkalla.

Porilaisvalmentaja Mia Lamminen matkaa pääkaupunkiseudulle Mr Big Moneyn kanssa, joka on luotettu tasaisesti pelatun lähdön suosikiksi T65-pelissä (tilanne keskiviikkona klo 15). Ari Moilasen ohjastama nelivuotias ruuna pyrkii paalulta karkuun 40 metrin takamatkalta starttaavia isomman voittosumman omaavia vastustajiaan.

Tehtävää mutkistavat kuitenkin runsaat poisjäännit, joiden myötä 20 metrin takamatkalta kiihdyttää ainoastaan neljä hevosta, joten pisimmän takamatkan hevosten juoksunkulku helpottuu huomattavasti. Tämä mietityttää myös Mr Big Moneyn treenaria, mutta siitä huolimatta hän uskoo suojattinsa taistelevan voitosta.

”Poisjääntien myötä takamatkan hevoset pääsevät nopeasti aika lähelle paalun hevosia, mutta yritetään parhaamme mukaan pistää kampoihin”, Lamminen sanoo. ”Hyvillä mielin tulemme Vermoon. Hevosen pitäisi olla kunnossa, ja kyllä meillä on mahdollisuus.”

Mr Big Money kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan kolmen kierroksen matkalla, mutta valmentajan mukaan hevonen on ainakin toistaiseksi ennemmin vahva kuin nopea, joten matkakaan ei liene este menestykselle.

”Kyllä kolmen kierroksen matkan pitäisi sopia sille, mutta sitähän ei varmuudella voi tietää, kun ei ole koskaan aiemmin kokeiltu”, treenari pohtii. ”Kunto on kohdallaan. Hevonen oli viimeksi Seinäjoella tosi hyvä. Tänään laitetaan vielä ensimmäistä kertaa vedettävät korvapallot.”

Kun pahimmat vastustajat lähtevät matkaan 40 metrin pakilta, uumoilee moni Mr Big Moneyn koittavan keulapaikalta karkuun. Lammisen mukaan taktiikka ei ole kuitenkaan kiveen hakattu.

”Ei ole ollut mitään puhetta kuskin kanssa, Ari saa tehdä omat ratkaisunsa. En usko, että Mr Big Moneylle on juoksupaikalla niin väliä. Kunhan vain päästäisiin mukavasti matkaan, niin katsotaan sitten, millainen juoksupaikka saadaan.”

Lähtökiihdytyksestä valmentaja lähettääkin pienen varoituksen sanan, mutta muuten hän on varsin luottavainen hevosen menestyksen suhteen.

”Ihan pikkuinen laukkariski voi olla alussa, riippuu vähän siitä, miten terävänä hevonen on tänään. Normaalisti se toimii ihan hyvin, mutta jos se alkaa hätäillä siinä, se ei ole hyvä juttu. Siinä on kuitenkin pieni paalu, joten eiköhän me jotenkin hyvin päästä matkaan. Tällä kertaa vähän odotankin voittoa.”

Vermon ravit alkavat keskiviikkona kello 18. Alueen koronatilanteen vuoksi tälläkin viikolla ravataan tyhjille katsomoille.

T65-pelin palautusaika loppuu kello 19.10. Mihin hevosiin Hevosurheilun Toto65-ideavihjeessä luotetaan? Katso tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi