Valtion talousarvioesitys vuodelle 2024 julkistettiin – hevostalouden tuki ennallaan

Valtion talousarvioesitys vuodelle 2024 julkistettiin – hevostalouden tuki ennallaan

Hevostalouden edistämiseen esitetään budjettiin 39,192 miljoonan euron määrärahaa. Summa on täsmälleen sama kuin kuluvana vuonna 2023.

Suomen Hippoksessa tieto otettiin vastaan mielihyvällä.

”Maanantaina julkaistu valtion talousarvioesitys hevostalouden osalta oli ehdottomasti hyvä uutinen. Hevosala huomioitiin aiemmin hallitusohjelmakirjauksissa, ja talousarvio tukee sitä”, toimitusjohtaja Minna Mäenpää kommentoi.

”On todella tärkeää, että alalle pystytään luomaan pidempää ja vahvaa näkymää rahoitukseen. Yleinen taloustilanne haastaa myös hevostalouden toimijoita, joten rahoituksen säilyminen vähintään nykytasolla antaa mahdollisuuksia investoida tulevaan.”

Rahoituksen voidaan olettaa pysyvän samalla tasolla myös vuonna 2025, mutta jo seuraavana vuonna saattaa edessä olla ”hyppy tuntemattomaan”. Jos rahapelit siirtyvät osittain tai kokonaan lisenssimarkkinaan, hevosalan rahoitus tuskin tulee enää kokonaisuudessaan valtionbudjetista.

”Rahapelimarkkina on muuttumassa tulevien vuosien aikana, ja on äärimmäisen tärkeää pystyä ylläpitämään ja kehittämään raviurheilun kilpailukykyä sekä rakenteita, jotta voidaan ennakoivasti valmistautua toimintaympäristön muutokseen”, Mäenpää vetoaa.

Hallitus käsittelee talousarvioesitystä budjettiriihessään 19.–20.9.

Linkki: Tiedote valtionvarainministeriön sivuilla

Linkki: Valtiovarainministeriön ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi

Valtion talousarvioesitys vuodelle 2024 julkistettiin – hevostalouden tuki ennallaan
Huippu-uutinen puoliväliriihestä: hevosalan rahoitus turvattu vuoden 2023 loppuun

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi