Torrent d'Inverne päätti nelivuotiskautensa Kari Alapekkalan tallista T75-finaalivoittoon tapaninpäivänä Kuopiossa.
Torrent d'Inverne päätti nelivuotiskautensa Kari Alapekkalan tallista T75-finaalivoittoon tapaninpäivänä Kuopiossa.Kuva: Juhani Hynynen

Vanha vamma reagoi Torrent d’Invernellä uudestaan – kuntoutetaan Rovaniemellä

Aarne ja Aune Lintulahden Torrent d’Inverne palasi viime viikon perjantaina Bodenista Suomeen. Se kuntoutuu Rovaniemellä.

Torrent d’Inverne starttasi Jorma Särkinivalta Bodenissa kolmesti aloittaen voitolla ja ollen sen jälkeen neljäs ja toinen. Sitten tuli takapakkia.

”Se hiitattiin toisen hevosen kanssa, ja seuraavana aamuna oli oikea takajalka vähän turvoksissa. Ajateltiin, että se on helpompi ottaa se tänne ja tutkia täällä Suomessa”, Aarne Lintulahti alustaa.

”Eläinlääkäri Heidi Kellokoski-Kiiskinen ultrasi ja kuvasi jalan Rovaniemen klinikalle. Syvä ja pinnallinen koukistajajänne oli virheettömät ja puikkoluu ja sääriluu ehjät, mutta hankositeessä näkyi vanha vamma, joka oli reagoinut nyt uudestaan. Se selittää, miksi ruuna oli välillä 9 kuukautta kilpailematta.”

Kilpailutaukoa on edessä jälleen. Torrent d’Inverne saa vammaansa kantasoluhoitoa.

”Ei startata liian hopusti, meillä on aikaa. Meille tämä on harrastehevonen”, Lintulahti painottaa.

”Kellokoski-Kiiskinen hoitaa eläinlääkintäpuolen, ja Morottajan Piia pitää muuten huolta hevosesta 'Vahvan' (Jarmo Evijoki) entisessä tallissa. Minä käyn joskus katseella seuraamassa ja saatan tuoda kahvipullat.”

”Hevonen on pikkuisen hyvän näköinen. Päämaali on edelleen Elitloppetissa, mutta nyt sitä pitää vuodella siirtää”, Lintulahti päättää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi