Santtu Raitalan kuskaama Vaniere voitti Toto65-avauskohteen keulasta.
Santtu Raitalan kuskaama Vaniere voitti Toto65-avauskohteen keulasta.Kuva: Pekka Salonen

Vaniere palasi kultakantaan

Santtu Raitalan ensituttavuus Vanieren rattailla poiki täysosuman Toto65-avauskohteessa Vermossa.

Hurjalla tahdilla joulukuussa voittoja ohjastaneen Santtu Raitalan menestyskulku jatkui Vanieren kyydissä.

Raitala ajoi heti kiihdytyksessä päättäväisesti eteenpäin ja hiillosti itsensä keulaan ohi johtaneen Sergio Leonen ja Jorma Ruokosen. Vanieren keulaan pääseminen oli lopulta avainasemassa, sillä Erkki Tullan valmentama viisivuotias hallitsi lähdön tapahtumia maaliin saakka.

Vanieren kauden neljäs täysosuma tuli tuloksella 17,2a / 2100 metirä.

"Vaniere on omalaatuinen tapaus. Tämän lähdön jälkeen on helpompi ajaa hevosta jatkossa. Matkan aikana ei tiedä paljonko hevosella on varaa. Ei osannut vielä oppia, paljonko hevosta voi löysätä, ettei sille tule haparointia", Raitala kertoi, ettei Vaniere ollut helpoimmasta päästä ohjastaa.

"Tuntui, että hevosella oli maalissa vielä jonkun verran varaa", Raitala osasi kuitenkin kertoa.

Vaniere oli Toto65-avauskohteen pelisuosikki peliprosentilla 25.

Sergio Leone oli lähdössä toinen ennen Jarkko Ristimäen suojattia Southwind Mojitaa.

Toto65-2: Yllättäjän vuoro juhlia.

Tapio Perttunen oli Sarsiksen kanssa päättäväisellä taktiikalla liikenteessä. Kaksikko latasi tasoitusajossa vetojuhdan paikalle. Sarsis venyi mielipaikaltaan kauden avausvoittoonsa tuloksella 28,5 / 2100 metriä.

"Kesällä hevosen maha ei ollut aivan kunnossa, mutta syksyn mittaan se on noussut parempaan kuntoon. Lämmitelyssä se oli hyvän tuntuinen", Perttuselle voitto ei tullut järkytyksenä.

Sarsis oli kerännyt peliä 6 prosenttia.

Emma Väreen kuskaama Intoiivari puursi takamatkalta toiseksi. Teemu Okkolinilta aloittanut Liivate jäi johtavan taakse pussiin, mutta oli kolmas.

Toto65-3: Pelipankki piti pintansa.

Voimia mitattiin tällä kertaa peräti neljän kierroksen verran.

Mika Forss painui jo alkumatkasta kärkeen suursuosikki Star Martinin rattailla. Luonnollisesti sen jälkeen lähdön tapahtumat olivat vähissä. Lopussa Forss pyysi ajokiltaan vauhtia sen verran, että takana juossut Sahara B Boy pääsi etenemään toiseksi.

Star Martini voitti ajalla 19,1 / 4140 metriä.

"4100 metriä on hankala matka. Siinä ei paljoa parane matkan aikana tehdä ihmeellisyyksiä, tai ei pääse maaliin", Forss muistutti. "Star Martini kysyi matkan aikana monesti, että joko kiri alkaa. Kun sen aika oli, irtosi hevonen hienosti", Forss kehui ajokkiaan.

Toto65-4: Suursuosikki kaatui.

Alussa päästeltiin vauhdikkaasti useamman osallistujan toimesta. Suursuosikki Laura Vixi sai Mika Forssilta kirikäskyn etusuoralla ja iski keulaan. Valjakko veti melkein perille saakka, mutta sitten Santtu Raitala kannusti Nitro Diablon ohi ja voittoon tuloksella 14,9a / 2100 metriä.

Nitro Diablo oli kakkossuosikki peliprosentilla 21. Nitro Diablon voitto oli valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan tallin vuoden sadas.

Toto65-5: Voittokulku jatkui.

Tapio Perttusen kuskaama Ravituuli jatkoi kultakannassa. Yhdeksänvuotias ravuri sai kirimerkin kolmannelle jo hyvissä ajoin, mutta työnteko ei näkynyt maalisuoran kamppailussa, kun Ravituuli jyräsi ohi keulan Tuurin Pojan.

Alussa Perttusella oli tiukat paikat lähteä liikkeelle.

"Volttiringissä oli Tapio kovilla. Näytti, että pysyykö hevonen käsissä vai ei. Nippa nappa jaksoin pitää. Alku otettiin varman päälle ja suunnattiin eteenpäin", Perttunen kertasi lähdön tapahtumia.

Ravituuli oli niukasti eniten pelattu (28 %).

Toto65-6: Kierros päättyi suosikin juhliin.

Vermon ajajaliigan ylivoimaisesti voittanut Ari Moilanen latasi Stonecapes Poen kanssa päättäväisesti eteenpäin kasikaistalta ja hiillosti itsensä väkisin keulaan. Avaus venyi 10,5-vauhtiin, joka näkyi lopussa. Siitä huolimatta Stonecapes Poe jaksoi puristaa viidennen peräkkäisen täysosumansa.

Ari Hartikaisen valmentama Stonecapes Poe voitti tuloksella 17,1a / 2100 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi