Jalkaoperaatiossakin käynyt Vapperi palaa lähes seitsemän kuukauden tauolta ensi tiistaina Mikkelissä rattaillaan luottokuski Hannu Torvinen.
Jalkaoperaatiossakin käynyt Vapperi palaa lähes seitsemän kuukauden tauolta ensi tiistaina Mikkelissä rattaillaan luottokuski Hannu Torvinen.Kuva: Anu Leppänen

Vapperi palaa tauolta Mikkelin maililla - ” On etuoikeus saada pitää tuollaista hevosta”

Tapio Mynttisen silmäterä Vapperi on ilmoitettu ensi viikon tiistaina Mikkelin mailin matkalle. Ori tulee radalle valmentajan mukaan erinomaisessa tikissä.

”Vapperi kävi viime viikon tiistaina hiitillä, eikä se ole ikinä ollut niin hyvä kuin nyt. On se ihme hevonen, että se tulee huippuiskuun kaiken tuommoisen jälkeen. Hevonen palautui hiitistä tosi hyvin”, Mynttinen iloitsee.

Vapperin tauko johtui puikkoluusta, joka meni loppuvuodesta poikki. Se ei alkanut luutua, joten se leikattiin helmikuun alussa.

”Kuukausi piti ihan vain kävelytellä. Ratsastusta ja vesikävelyä oli maaliskuun loppuun asti, varsinaiseen treeniin se siirtyi huhtikuun alusta. Tuolta hevoselta on aina odotettu menestystä, kunhan ei sinkoile laukalle. Kotitreeneissä se on minusta rauhoittunut ja malttaa kävellä enemmän kuin ennen”, Mynttinen kertoo.

”Se on monena vuonna voittanut ensimmäisen starttinsa. Onhan startanneilla etulyöntiasema, mutta minulle riittää, jos Vapperi on kolmen, neljän joukossa. Silloin on mennyt hienosti aloituksessa. Tuolla tasolla vastus on sen verran kovaa. Mieluummin olisin ajanut täyden matkan, mutta kun lyhyt niin on lyhyt.”

11-vuotias Vapperi on startannut urallaan vain 63 kertaa. Niistä kerroista se on ottanut 16 voittoa.

”Siitä olen ajatellut, että sillä on parhaat juoksut vielä tekemättä. Vapperi on ihmisen palvelija, joka tekee työnsä oikein. Ei sitä osaa sanoakaan, miten tärkeä hevonen se on minulle. On etuoikeus saada pitää tuollaista hevosta.”

Vapperi on aloittanut kauden siitospuuhat kahdella tammalla. Mynttinen haaveilee siitä tilausvarsaakin itselleen.

”Oripojan voisin ottaa siitä vielä itselleni kasvamaan.”

Sellainen on haaveissa Rautiaisen Taiston 32-aikaisesta Siro-Mimmistä. Haaveissa pilkahtavat myös tämän vuoden Seinäjoen kuninkuusajot, vaikka niistä Mynttinen puhuu hyvin maltillisesti.

”40 vuotta olen haaveillut kuninkuusraveista, mutta startit nyt näyttävät, missä mennään. Jos hevonen on sillä mallilla, että pystyy joka matkan suorittamaan, niin sitten tavoite on siellä. Härmässä on juhannuksena kolmentonnin matka, ja siellä haluaisin antaa näyttöjä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi