Varsahuutokaupasta kohti Valtikkaa – ”Kalliimpia varsoja myytiin aika paljon etukäteen”
Bar Hoppingin tytär Bluehill's Ghost nousi huutokaupan kalleimpien joukkoon. Kannen kuva: Emilia Lehtonen

Varsahuutokaupasta kohti Valtikkaa – ”Kalliimpia varsoja myytiin aika paljon etukäteen”

Keskiviikon Hevosurheilussa palataan Ypäjän varsahuutokaupan tunnelmiin ja ennakoidaan viikonlopun perinteistä Tammavaltikkaa.

Ypäjän perinteisessä varsahuutokaupassa myytiin tänä vuonna 61 hevosta.

”Kalliimpia varsoja myytiin aika paljon etukäteen, mikä tietenkin vaikuttaa heti hintatasoon”, huutokauppayhtiön toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa harmitteli heti huutokauppaillan päätteeksi.

Huutokaupattavia hevosia oli ilmoitettu mukaan 108, mutta peräti 12 jättäytyi lopulta pois. Myytyjen hevosten keskihinta yllätti kuitenkin iloisesti. Kuinka onnistuneena Nummenmaa huutokauppaa lopulta piti?

Mitkä olivat tämän vuoden kalleimmat varsat? Ketkä olivat illan innokkaimpia huutajia? Miten uudet omistajat kommentoivat ostoksiaan? Entä mitä mieltä olivat myyjät?

Perjantaina ja lauantaina ravataan Forssassa valtikkaravit. Alun perin niiden ideana oli luoda lämminverisille samantyyppinen tapahtuma kuin kuninkuusravit on suomenhevosille. Siinä onnistuttiin varsin hyvin, sillä lyhyen ja pitkän matkan yhteisaikaan perustuva kilpailu on osoittautunut jännittäväksi.

Oriiden ja ruunien valtikka on pudonnut ajan saatossa ohjelmasta, ja tammojen kilpailu muokkaantui yhden lähdön kilpailuksi, kunnes viime vuonna palattiin vanhaan hyvään kahden lähdön käytäntöön. Valtikkaravit ajetaan nykyään taas kahtena peräkkäisenä päivänä, kun välillä oli sellainenkin käytäntö, että molemmat lähdöt ajettiin samana päivänä.

Mitkä tammat ovat ikimuistoisimpia valtikkavoittajia? Ketkä huipputammat taas eivät valtikkaa itselleen saaneet? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Uutisissa perkaamme muun muassa uuden terveyssäännöstön vaatimusta, jonka mukaan varsa pitää olla tunnistettu ja sirutettu ennen kuin sille annetaan lääkinnällistä hoitoa, joka aiheuttaa teurastuskiellon.

Perinteiseen tapaan lehdestä löytyvät myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin, aina lauantaihin asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi