Varsahuutokauppa alkamassa: ”Ihmiset voivat käyttää matkoista säästyneet rahat hevosiin”
Kalle Savo on tuonut huutokauppaan kolme varsaa. Kuva: Johanna Heinonen

Varsahuutokauppa alkamassa: ”Ihmiset voivat käyttää matkoista säästyneet rahat hevosiin”

Ypäjällä starttaa pian vuosittainen 1-vuotiaiden ravivarsojen huutokauppa. Koronarajoitusten vuoksi yleisömäärä on rajoitettu, mutta tunnelmat ovat odottavat.

Ypäjällä varsat ovat olleet esillä ostajaehdokkaille koko iltapäivän, ja huutaminen alkaa kello 18. Orden-hevosten kasvattaja Kalle Savolla on pitkä kokemus huutokaupoista. Hänen ja Liisa Savon kasvatteja on ollut tarjolla joka vuosi. Tänä vuonna myynnissä on kolme Orden-varsaa, kaikki Brad De Veluwesta: Carmen Orden, Everest Orden ja Rose Orden.

Poikkeusvuosi ei ole näkynyt huutokauppaan valmistautumisessa.

”Kyllä tämä koko huutokauppaan tuleminen sujui ihan samalla lailla kuin normaalinakin vuonna. Toistaiseksi tunnelma täällä on ihan positiivinen. Kyllä minä ajattelisin, että tällaiseen kotoiluun hevosenpito sopii hyvin. Ihmiset voivat käyttää matkoista säästetyt rahat hevosiin, eli ollaan ihan toiveikkaita”, Kalle Savo puntaroi hintaodotuksia tavallisiin vuosiin verrattuna.

”Raviliigavuosina on tietysti ollut korkea hintataso, mutta olen aina tyytynyt siihen hintaan, mikä huutokaupassa on muodostunut. Monesti on petytty mutta joskus on ollut positiivista. Mutta se on huutokaupassa hyvä, että yleensä hevoset päätyvät sellaisiin käsiin, jossa niiden kanssa aletaan työskennellä silloin kun kuuluukin.”

Huutokauppakulttuurin kehittymistä Suomessa Kalle Savo on seurannut ilolla.

”Huutokauppa on ihan välttämätön. Kansainvälisestikin on nähtävissä, että varsojen siirtyminen ostajille tapahtuu pääasiassa huutokauppaorganisaation kautta. Kaikissa ravimaissa on huutokauppa.”

Huutokauppaa voi seurata livelähetyksenä Veikkauksen TotoTV:n kautta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi