Vale-Elli kuvattuna heinäkuussa.
Vale-Elli kuvattuna heinäkuussa.Kuva: Anu Leppänen/arkisto

Varsakunkku jätti muut kuin seisomaan - illan ohjastajahahmo Henri Bollströmillä epäonneakin matkassa

Kuopion Sorsasalossa kisattiin kolmevuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-tittelistä. Koitoksen ylivoimaisesti vienyt Vale-Elli palkittiin hulppealla 20 000 euron ensipalkinnolla.

Henri Bollströmin ohjastama Vale-Elli ja kovimmaksi haastajakseen uumoiltu Nopsa Eelis lähtivät takamatkalta hyvin liikkeelle. Viimeksi mainittu eteni etusuoralla johtopaikalle ja Vale-Elli pääsi pujahtamaan näppärästi sen taakse.

Vauhti kiihtyi kolmannella puolikkaalla, ja kun matkaa oli jäljellä hieman yli puoli kierrosta, Pauli Raivion valmennettava leiskautti keulille. Kun se polki viimeiset 500 metriä 26,5-vauhtia, ero selväksi kakkoseksi yltäneeseen Nopsa Eelikseen kasvoi todella reiluksi. Vale-Ellin aika 31,7 ei jäänyt kuin 0,7 sekuntia Siirin Valtsun toissa vuonna juoksemasta Suomen ennätyksestä.

”Meillä oli vähän haastava paikka, mutta onneksi hevonen käyttäytyi hienosti ja pyörähti hyvin liikkeelle”, Bollström kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Saimme huippujuoksun ja Vale-Elli tuntui jättihyvältä koko matkan. Se pääsee uskomattoman kovaa ja 26-lopetus tuntui vain hölkältä.”

Pauli Raivio oli äärettömän iloinen silmäteränsä suorituksesta, varsinkin kun kyseessä on oman orin Ellin Sisun poika. ”Uskon, että Vale-Elli aika lähelle isänsä jälkiä pistelee, ja sitähän sanotaan, että pojasta polvi paranee. Katsotaan miten siinä käy.”

Vale-Elillä ei kilpailla enää tällä kaudella. ”Itselläni on ollut hieman terveysmurheita ja edessä on jalkaleikkaus, mistä johtuen hevoshommista tulee luonnollista taukoa”, Raivio kertoi.

Henri Bollström ajoi taiten myös kahdessa muussa Toto5-kohdelähdössä, kun Sari Parviaisen valmentama Vesuvio Wise L. sekä Ari Karttusen Myrskyri kiisivät hänen toimestaan ykkösiksi. Myrskyri näytti oleva paineissaan vielä lähdön jälkeenkin ja se alkoi potkia radalta poistuessaan satuttaen Bollströmiä jalkaan. Siinä hötäkässä Myrskyrin jalka jäi jumiin kärryhin, mutta aivan ilmeisesti kaikki selvisivät tilanteesta vähäisin vaurioin.

Toto5-avauksessa juhli Erkki Hartikaisen valmentama Ninth Nobleman ja oman T5-mittelönsä parhaaksi osoittautui Heikki Mikkosen Austin.

 Lue lisää ensi keskiviikon Hevosurheilusta.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Ninth Nobleman, 8,87 %, 6,53 €

T5-2: 10 Vale-Elli, 30,28 %, 16,12 €

T5-3: 1 Austin, 2,43 %, 241,13 €

T5-4: 4 Vesuvio Wise L., 2,58 %, 2 765,04 €

T5-5: 8 Myrskyri, 28,99 %, 4 147,15 €

Vaihto: 63 808,80 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi