Lucas aloitti 4-vuotiaana lupaavasti Katja Melkon tallista, mutta 5-vuotiskaudella odotukset eivät täyttyneet.
Lucas aloitti 4-vuotiaana lupaavasti Katja Melkon tallista, mutta 5-vuotiskaudella odotukset eivät täyttyneet.Kuva: Anu Leppänen

Varsalupaus hakee hutivuoden jälkeen vauhtia Hannu Hietasen tallista

Kriteriumin, Oulu Expressin ja Pikkupelimannin finalisti ja Pikkuprinssin kolmonen Lucas lähti viime perjantaina Oulun raveista Hannu Hietasen mukana Laihialle.

Viime vuonna, 5-vuotiskaudellaan, Lucas starttasi vain kahdesti ja laukkasi molemmissa starteissa.

”Kausi meni penkin alle, jostain syystä Lucas innostui laukkaamaan”, Team Lucaksen edustaja Sauli Meriläinen huokaa.

Katja Melkon siirrettyä koko toimintansa Ruotsiin Lucas siirtyi lokakuussa Satu Haaraojalle Ylivieskaan entistä enemmän porukassa treenattavaksi, mutta starttiin Lucas ei Haaraojalta tullut.

”Ongelmat melkein vaan paheni, ori rupesi ryöstämään ja vähän potkimaankin. Joulukuussa Lucas ruunattiin, ja välillä näyttikin jo paremmalta, mutta vähän aikaa sitten tuli taas takapakkia. Satu soitti, että nostaa kädet pystyyn, ja ehdotti kokeilemista jollain sellaisella, joka on touhunnut enemmän suomenhevosten kanssa”, Meriläinen selvittää.

Uudeksi valmentajaksi valikoitui näin Hannu Hietanen. Hän käyttää Lucaksen ensi töikseen keskiviikkona klinikalla.

”Jos Lucas ei ala vieläkään ravaamaan, se täytyy käyttää Viikissä perusteellisessa läpivalaisussa. Toivotaan, että laukkailuun löytyisi joku sellainen syy, jonka pystyisi korjaamaan”, Sauli Meriläinen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi