Tero Lahtinen on tyytyväinen paitsi Litttle Blue Angelin, myös Vilberthin talven treeniotteisiin.
Tero Lahtinen on tyytyväinen paitsi Litttle Blue Angelin, myös Vilberthin talven treeniotteisiin.Kuva: Anu Leppänen

Varsalupaus yrittää uutta tulemista – ”Kun hankosidettä tutkittiin, vuohisesta löytyi irtopala”

Tero Lahtisen ja Jenny Honkosen liisaama Little Blue Angel saattaa juosta koelähdön jo ensi viikon maanantaina Killerillä.

Martti ja Heikki Pellikan kasvattamaa Little Blue Angelia kilpailutettiin varsana tavoitteellisesti, ja se juoksi mm. 3-vuotiaana Tammakriteriumin ja Oulu Expressin karsinnoissa. Menestys jäi kuitenkin tavallisiin lähtöihin, ja nyt tamma ei ole kilpaillut yli vuoteen.

”Hankoside meni pikkuisen rikki, ja kun hankosidettä tutkittiin, vuohisesta löytyi irtopala. Siksi radoille tuleminen venähti näin pitkälle”, Tero Lahtinen selvittää.

Irtopala saattoi selittää osaltaan sitä, ettei menestystä ikäluokkalähdöistä tullut.

”Irtopala oli selvästi vaivannut tammaa. Nyt se on ainakin treenannut tosi hyvin, ja saatan ilmoittaa sen jo ensi maanantaiksi Killerille koelähtöön. Killerin rata on vaan ollut suljettuna, ja pitäisi päästä ajamaan yksi reippaampi hiitti.”

Pellikat myivät Little Blue Angelin viime kesänä Sanna ja Tero Lahtiselle, joilta Lahtisen jyväskyläläinen täyskaima Tero Lahtinen ja hänen puolisonsa Jenny Honkonen liisasivat sen kilpailukäyttöön.

Lahtisen valmennuslistalla on 11 hevosta. Talvi on mennyt niiden kanssa hyvin.

”Hyvin on päästy treenaamaan, ja hevoset on lunastaneet treeniodotuksia. Varsinkin Vilberth tuntuu nyt erityisen mielenkiintoiselta.”

”Siltä oli välillä yksi jalka poissa pelistä, mutta nyt se vaikuttaa taas nelijalkaiselta. Jos se sellaisena pysyy, se pärjää varmasti”, Tero Lahtinen uskoo.

Vilberth on kuninkaallista sukua. Lissun Eerikin 6-vuotiaan pikkuveljen isä on ravikuningas Villihotti ja emä siis kuningatarkisakävijä sekin, Lisbeth. Startteja Vilberthillä on takana vasta seitsemän, joista voittoja viime syyskuulta kaksi.

Päivitys 8.3. klo 16.25: Little Blue Angelin omistavat nykyään Sanna ja Tero Lahtinen, joilta jyväskyläläinen ravivalmentaja Tero Lahtinen ja hänen puolisonsa Jenny Honkonen ovat liisanneet sen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi