Saara Mäkinen ja Varsova sykähdyttivät raviyleisön energisellä asenteellaan ennen tamman vastamäkeä.
Saara Mäkinen ja Varsova sykähdyttivät raviyleisön energisellä asenteellaan ennen tamman vastamäkeä.Kuva: Anu Leppänen

Varsova läpäisi koelähdön täpärästi – "Treenannut paljon paremmin kuin mitä tuossa esitti"

Vastoinkäymisten jälkeen paluuta kilpailuihin koittava Varsova suoritti perjantaina Jyväskylässä koelähdön hyväksytysti.

Saara Mäkisen omistama 12-vuotias tamma Varsova juoksi kautena 2021 erinomaisesti 25 900 euroa ja seitsemän voittoa, mutta seuraava kausi päättyi jo tammikuussa. Sen jälkeen tamma on ollut sivussa kilparadoilta, kunnes palasi koelähtöön perjantaina Jyväskylässä.

Varsova oli kylmäverisistä maalissa Hymynvirneen (ennätys 24,1ake) ja lahjakkaan 5-vuotiaan Myrskyluodon Jannen (29,6ke) jälkeen kolmantena ja teki ajan 35,8/2180 metriä. Se riitti hyväksyttyyn koelähtöön, sillä aikaraja Varsovalle oli 36,0.

"Ei ollut tarkoituskaan ajaa kauhean kovaa, mutta en nyt ihan niin hyvällä perstuntumalla ole varustettu, että olisin uskaltanut tahallaan jättää kahden kymmenyksen varaan", omistaja ja valmentaja Saara Mäkinen naurahti. "Kotona hevonen on treenannut paljon paremmin kuin mitä tuossa esitti, mutta onneksi vaikutti lähdön jälkeen jalka, jossa on ollut vamma, ihan hyvältä. Enemmänkin takapään ravissa oli ajoittain vähän sanomista, eikä uskaltanut ihan päästää."

Mäkinen myöntää olevansa asiasta vähän huolissaan, mutta toteaa hevosella olleen koko uran välillä vähän haasteita saman asian kanssa.

"Saa nyt nähdä, miten se nyt kotona sitten menee. Oliko esimerkiksi sille rata turhan napakka? Vaikka ei rataa voi moittia, ihan hyvä se oli, mutta, kun on tottunut vähän pehmoisemmalla menemään. Täytyy katsoa, onko hevonen kotona sellainen kuin oli ennen koelähtöä."

Mäkinen oli etukäteen miettinyt 14.2. Vermon kilpailua, jos Varsova olisi ollut oikein hyvä.

"Koitetaan nyt hoidella ja selvitellä, mutta tämä on tätä ollut sen kanssa aina. Jos ei vain se vammajalka ota itseensä, niin kyllä näistä selvitään. Ei välttämättä mene kauan. Olen haaveillut, että Varsova juoksisi Killerillä maaliskuun alussa avoimessa tammalähdössä, jos se on hyvällä mallilla."

Saara Mäkinen ja Varsova sykähdyttivät raviyleisön energisellä asenteellaan ennen tamman vastamäkeä.
Tasan kaksi vuotta edellisestä startista - Varsova perjantaina koelähdössä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi