Ilkka Korpi otti kauden avausvoittonsa perjantaina.
Ilkka Korpi otti kauden avausvoittonsa perjantaina.Jarno Unkuri

Vastoinkäymiset hellittäneet – Turusta voitto jättiyllättäjänä

Metsämäen T5-riviin mahtui kaksi jättiyllättäjää. Jälkimmäinen kirivoittaja Ferrari Bork toi valmentajalleen Rea Leppälälle pitkästä aikaa ykkössijan.

Jo 138 000 euroon kohonnut T5-takuupotti ei mennyt perjantai-iltana jakoon, vaikka päätöskohteessa kolmella hevosella potti olisi lauennut. Johtoon edettyään loppukaarteessa ravirytminsä kahteen otteeseen kadottanut Ysikymppi selvitti raville ja otti lopulta ansaitun voiton. Sen sijaan toisena maalilinjan ylittäneellä Briljantti Buugilla olisi löytynyt yksi ainoa rivi.

Illan aiempien lähtöjen Ferrari Bork ja It’s Morasin aiheuttivat T5-pelissä kovaa harvennusta. Huippukuntoa osoittanut Ferrari Bork otti täysosuman kirittyään toisesta ulkoa ohi keulassa juosseen suursuosikki Qiulius On Stagen. Ferrari Borkin matkaan mahtui ensimmäisen kaarteen ahtaassa tilanteessa tullut laukkakin.

”Hevonen on tuntunut jo jonkin aikaa hyvältä ja on koko ajan petrannut startti startilta”, valmentaja Rea Leppälä kertoi hänelle viime vuoden lopulla tulleesta tanskalaisruunasta, jolla riitti alkukaudesta terveysmurheita.

”Ferrari Bork tuli heti kipeäksi Suomessa. Ehdittiin sen jälkeen vähän aikaa treenata ja kilpailla, ennen kuin tällekin tuli vuohisrupitautia. Siitä jäi hevoselle vähän lihasongelmia. Sen jälkeen on päästy startti startilta eteenpäin.”

Nykyään Nurmijärveltä käsin yhden hevosen kanssa harrastavalta Leppälällä löytyy pitkä tausta hevosten kanssa työskentelystä. Hän oli aiemmin Tom Erikssonilla ja sitä ennen 2000-luvun alussa Turun seudulla viiden vuoden ajan Sari Tammisen tallilla. Ykkössija oli Leppälän valmennusstatistiikassa ensimmäinen sen jälkeen, kun hevosia on ollut hänen nimissään vuodesta 2016 lähtien.

Metsämäen ilta oli onnistunut myös Jeroen Van Craenille. Vihtiläisen It’s Morasin iski kolmannesta ulkoa lähes 90-kertoimisena ja noin prosentin verran pelattuna uransa toiseen voittoon.

”It’s Morasin oli maanantaina Loviisassa asiallinen toinen, ja tänään se tuntui ainakin lämmityksessä paremmalta. Aina se ei vaan mene tosissaan, mutta nyt oli hyvä paine koko matkan ajan”, myös ravien alkulähdöissä valmentamallaan Tanhuan Liljalla voittanut Jeroen Van Craen huomautti.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 7 Stabber’s Star, 20,81%, 3,70

T5-2: 9 It’s Morasin, 1,23%, 8,71

T5-3: 5 Ferrari Boko, 1,86%, 1838,54

T5-4: 8 Vinci Power, 27,09%, 8089,73

T5-5: 1 Ysikymppi, 29,63%, 13 482,88

Vaihto 62 228,70

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi