Vesa Kanerva, Tapio Mäki-Tulokas, Global Venturea jo suomalaisille tutumpi menestyshevonen T.Rex ja hoitaja Annika Aalto. Kuva: Hanna Viskari.
Vesa Kanerva, Tapio Mäki-Tulokas, Global Venturea jo suomalaisille tutumpi menestyshevonen T.Rex ja hoitaja Annika Aalto. Kuva: Hanna Viskari.

Vastoinkäymisten jälkeen debyyttivoitto Suomessa - "Jännitti jotenkin erityisen paljon"

Porissa vietettiin amerikkalaista iltaa, joten kaikkien lähtöjen juostava matka oli 1600 metriä. Yksi illan voittajista oli Suomessa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta debytoinut Global Venture.

Neljäntenä Toto5-kohteena ajettiin enintään 48 000 euroa tienanneiden ryhmäajo, jossa alussa nopeimmin kiihdytti ykkösraiteelta Enjoy Pepper. Paikan sen kannasta sai puolustettua takarivistä lähtenyt Global Venture. Avauspuolikkaan väliajaksi kirjattiin 10,0.

Kasiraiteelta matkaan lähteneen Werner Orsin juoksu ei mennyt helpoimman kautta, vaan se joutui kiertämään koko ensimmäisen tuhannen kolmatta 13-vauhtisella kierroksella. Vasta sitten se pääsi etenemään suoraan keulapaikalle viimeisellä takasuoralla. Toisen radan valjakoilta alkoivat päätöspuolikkaalla voimat ehtyä ja Global Venturen saadessa kiritilat maisema vaihtui tehokkaasti Hannu Torvisen ohjastamalla ruunalla. Valjakko kiri loppusuoralla Werner Orsin pienoisen etumatkan kiinni ja voittivat lähdön lopulta varman oloisesti 11,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla.

Global Venturen voittotulokseksi kirjattiin 12,4/1600 metriä.

”Aika reipasta mentiin ja tuli tunne, että väylät vapauteen tulevat. Voitto tuli lopulta helposti”, Hannu Torvinen kertoi radan voittajahaastattelussa.

Hevosen omistaa Team Madventure Forssasta, jonka yhteyshenkilönä toimii Vesa Kanerva. Hän oli lähtenyt seuraamaan hevosen suoritusta raveihin paikan päälle.

”Se oli juuri sellainen, mitä odotettiin. Aika hyvät hiittitiedot meillä tästä oli ja kiritilojen löydyttyä mietin, että pitäisi sen lähelle tulla”, Kanerva kertoi puhelimitse.

Global Venture saapui Suomeen viime vuoden tammikuussa Kanervan alettua etsiä huippuhevoselleen T.Rexille seuraajaa.

Raunion Tapanille soitin ja hän ymmärsi heti, että pärjäävää hevosta etsitään. Paljon oli vaihtoehtoja, mutta tämä miellytti paljon minua ja Topia (Mäki-Tulokas)”, Kanerva taustoittaa.

Tämän iltaisen tuloksen taustalle kätkeytyy myös vastoinkäymisiä.

”Hevonen sairastui todella sitkeään kurkunpääntulehdukseen sen tultua Suomeen. Sitten toinen hevonen potkaisi sitä ja starttiin tulo taas viivästyi. Sovittiin valmentajan kanssa, että starttiin tullaan vasta kun voidaan tosissaan pärjätä.”

Vaikka Kanerva on päässyt seuraamaan useita hienoja lähtöjä T.Rexin omistajana, tänään jännitys oli erityisen suuri.

”Jännitti jotenkin erityisen paljon, kun oli ensimmäinen startti hevoselle Suomessa ja kavereiden puolesta jännitti, jotka tähän kimppaan sain mukaan houkuteltua”, hän nauraa.

Hevosen jatkosta Kanerva ei osaa vielä sen tarkemmin sanoa - paitsi, että Toto75-tasolla ruunan olisi tarkoitus kilpailla.

Siviilitöikseen rakennusalan yrittäjänä toimivan Kanervan yhteistyö Tapio Mäki-Tulokkaan kanssa ulottuu myös hevosten ulkopuolelle.

”Olen tuntenut Topin aivan pikku pojasta lähtien ja raveissa olemme käyneet nuoresta pitäen. Topi on myös minun tyttöni kummisetä ja meillä on todella hyvät välit. Ei minulla ole kuin yksi ravivalmentaja, jolle hevosen vien valmennukseen ja se on Topi”, Kanerva sanoo.

Antti Ala-Rantalan talli juhli kahteen otteeseen päivän Toto5-kierroksella. Ensimmäisen voiton toi M.T.Master Don komealla keulavoitollaan ja toisen Very Gone Face, niin ikään keulapaikalta.

Viisorista tuli uusi valiojuoksija, sen napatessa voittonsa keulapaikalta tuloksella 24,9aly. Mika Mäkelän valmennettavan ohjastuksesta vastasi Kari Rosimo.

Päätöskohteessa Ari Moilanen kannusti Olli Lähtisen valmentaman Laurenz Von Bentzin kauden avausvoittoon tuloksella 13,9aly.

Montékypärät-kilpasarjan 3. osalähtö ajettiin ravien toisena lähtönä. Voiton vei ylivoimatyyliin Heta Huuskolan ratsastama Bravo Sencello tuloksella 13,0/1600 metriä.

Päivän muut voittajat olivat Kujanpään Jyräys/Antti Teivainen, Poken Roope/Hannu Torvinen, Metku Maikki/Olli Koivunen ja Nubia/Seppo Markkula.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi