Vastustajat jäivät kuin seisomaan – "Ei ollut tarkoitus heti ajaa noin lujaa"
Viime startissaan keulapaikalta loppukaarteessa todennäköisen voittonsa laukannut Tuulian Sälli sai tällä kertaa vahvan vireensä näkymään myös tulosliuskassa.Arkistokuva: Kirsi Kantokoski

Vastustajat jäivät kuin seisomaan – "Ei ollut tarkoitus heti ajaa noin lujaa"

Seinäjoen tiistairaveissa Olli Antilan valmentama ja Juha Länsimäen ohjastama Tuulian Sälli esitti erittäin tyylikkään kirin.

Seinäjoen kolmannessa Toto5-kohteessa pelisuosikki Tarmo Iten juoksu meni alkumatkan osalta hieman työlääksi, mutta selkeä taipuminen johtavan rinnalta kieli siitä, ettei vahvalla menijällä ollut tänään kaikki kohdillaan. Kakkossuosikki Tuulian Sälli lähti 40 metristä ja matkasi 5. ulkona, mistä ratkaisi pelin terävällä takasuoran spurtillaan. Voittoaika oli 28,9/2140 metriä.

"Kun lähdin takasuoralla hyökkäykseen, ei ollut tarkoitus heti ajaa noin lujaa, mutta Tuulian Sälli oli kyllä niin kovalla menopäällä, että se meni tuossa reilun sadan metrin palalla koko porukan ohitse", ohjastaja Juha Länsimäki kertoi voittajahaastattelussa.

Venlan Vekkuli esitti mainion loppuspurtin, mutta Tuulian Sällistä ei ollut ohi asiaa.

"Hevonen voitti tosi helposti, korvat jäivät kiinni. Tuulian Sälli on esittänyt ennenkin aika hyviä otteita, mutta kyllä tämänpäiväinen oli jotakin ihan ekstraa", Länsimäki sanoi.

Toto5-avauksessa Jonny Länsimäen treenaama sekä ohjastama Plastic Bag otti ensimmäisen voittonsa sitten viime vuoden kesäkuun. Edellisen kerran syyskuussa 2020 kilpaillut ja kaksi viikkoa sitten kokeesta kilpailuoikeuden hakenut Rim Bay Willmore otti yllätyshopeaa. Illan kovimman lämminveristen lähdön vei nimiinsä kirikierroksen alkaessa keulaan kiertänyt Troopers.

Lue raveista lisää ensi keskiviikon (2.2.) Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 10 Plastic Bag, 7,68 %, 8,47 euroa

T5-2: 2 Seekerin Sara, 2,64 %, 132,61 €

T5-3: 12 Tuulian Sälli, 20,05 %, 402,61 €

T5-4: 12 Nu Del, 29,50 %, 843,20 €

T5-5: 6 Troopers, 63,11 %, 931,04 €

Vaihto: 68 753,87 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi