Ava Di Alessia pm Tammakriteriumin sankari.
Ava Di Alessia pm Tammakriteriumin sankari.Kuva: Roosa Lindholm

Vau mikä tamma! - Ava Di Alessia hurmasi taas

Tammakriteriumin maalisuoralla Ava Di Alessia kesti suursuosikin paineet, mutta Carla Combo pisti ikäluokan tähtitamman juoksemaan tosissaan.

Hannu-Pekka Korpi oli ennen lähtöä syystäkin luottavainen. Ava Di Alessia pääsi karsinnassa helpolla, eikä lämmitys tuonut kuin korkeintaan lisää positiivisia fiiliksiä menestyksen suhteen. Korpi ennakoi useammassa haastattelussa, ettei Ava Di Alessia taida juoksemalla hävitä.

Ei hävinnyt, mutta kilpasiskot pistivät Ava Di Alessian juoksemaan tosissaan. Ensimmäisessä kaarteessa Hannu Torvinen joutui ajamaan kovassa vauhdissa kolmatta rataa, ja kärkeen valjakko pääsi vasta 09,5-avauspuolikkaan täyttyessä.

"Kaikilla lähti tosi hyvin liikkeelle", Hannu Torvinen kertasi voittajaseremonioissa. "Me ei ihan kaikkea laitettu peliin, mutta ensimmäiseen kurviin mentiin tosi kovaa. Tilanne ei ollut ihan optimaalinen. ritin ajaa nätisti, mutta yllättävän kovaa ja ehkä turhan kovaa jouduimme aloittamaan. Silti oli luottavainen tunne, koska hevonen meni niin hyvän tuntuisesti."

Thruthisoutthere eteni kierroksen jälkeen rinnalle, joten matkavauhti pysyi reippaana.

"Se oli odotettavissa, että Juha (Utala) tulee jossain vaiheessa antamaan painetta. Mietin kuitenkin edelleen, että meillä on hyvin pullat uunissa.”

Rajun avauksen jälkeen suursuosikille keulat antanut Carla Combo hengitti loppukaarteessa Torvisen niskaan, joten loppusuoralla piti vielä kolmannen kerran olla tarkkana.

"Jouduin vähän aikaa tsekkailemaan tilanne, että milloin Jannen (Korpi) hevosen uskaltaa päästää kirimään. Carla Combo oli tosi hyvin tänään, mutta niin oli meilläkin. Uskon, että Ava Di Alessialla on mahdollisuus olla syksyllä toisessakin finaalilähdössä mukana. Se on todella juoksija ja sillä helppo tyyli mennä", Torvinen päätti.

Voittajan valmentaja Hannu-Pekka Korpi oli taiston tauottua luottavainen myös jatkon suhteen.

"Talvi meni hyvin, ja tammaa päästiin hyvin treenaamaan. Ajattelin, että se voisi riittää Ruotsissakin, ja lähdimme siksi sinne kokeilemaan. Ava Di Alessia pystyy menemään vielä vähän eteenpäin. Se pääsee lujaa ja jaksaa mennä. En ole yhtä sitä trimmannut", Korpi paljasti.

Suurmestaruusajo oli Global Withdrawlin näytöstä. Matias Salon valmennettava puolusti keulapaikkaa tyylikkäästi alusta loppuun. Consalvo kiri hurjasti kakkoseksi.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 1 Amazing Warrior, 45 %, 0,69 €

T75-2: 14 Panthera, 17 %, 2,46 €

T75-3: 1 All Star Mint, 42 %, 5,64 €

T75-4: 2 Morris, 27 %, 9,26 €

T75-5: 3 Ava Di Alessia, 79 %, 9,83 €

T75-6: 4 Viisori, 38 %, 10,75 €

T75-7: 1 Global Whitdrawl, 49 %, 11,26 €

7 oikein - 11,26 €

6 oikein -

5 oikein -

Vaihto 202 344,00 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi