Erik Flash on parantanut otteitaan kahden viime vuoden aikana. Arkistokuva.
Erik Flash on parantanut otteitaan kahden viime vuoden aikana. Arkistokuva.

Vauhdikas kiri toi Erik Flashille voiton - "Sieltä sitä vauhtia on tullut"

Heimo Hämäläisen valmentama ja ohjastama Erik Flash kiri kauden toiseen voittoon Kuopion tiistairaveissa.

Asetelmat olivat ennakkoon haastavat niukkana kolmossuosikkina T5-pelin avauskohteeseen lähteneen Hämäläisen ja Erik Flashin kannalta. Kaksikko starttasi radalta 11, kun lähdön selväksi suosikiksi luotettu Amiraal Victor pääsi poisjäännin myötä kiihdyttämään kakkoskaistalta.

Alussa nopein oli eturivin uloimmalta paikalta keulaan syöksynyt Ride, mutta jo ensimmäisen takasuoran alussa johtoon eteni Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama suosikki.

Amiraal Victor sai vetää ensimmäisen kilometrin aikaan 19,0, joten takana matkanneiden hevosten tehtävä tuntui voittoa ajatellen vaikealta.

600 metriä ennen maalia Wild Bloom nousi toisesta ulkoa kolmannelle radalle ja sai peräänsä Erik Flashin. Pian Hämäläinen käänsi hevosensa jo neljännelle radalle ja eteni nopeasti johtavan rinnalle. Maalisuoralla suosikki sai taipua, kun Erik Flash jyräsi niukasti mutta varmasti ohi.

”Erittäin hyvin se tuli ainakin viimeisestä kurvista maaliin”, kotimatkalta tavoitettu Hämäläinen kehui. ”Ei sitä aina varmaksi tiedä, mutta loppusuoralla alkoi tuntua, että tästä voi voitto vielä tulla.”

Täysosuma oli Erik Flashille vuoden toinen. Viime vuonna 8-vuotias ruuna saavutti kolme ykkössijaa, kun uran kolmella ensimmäisellä kaudella niitä tuli vain yksi. Myös totosijoja on kertynyt mukavasti, sillä se on sijoittunut uransa 70 startissa 23 kertaa kolmen parhaan joukkoon.

”On se näiden kahden viime vuoden aikana kehittynyt. Se on saanut kovia startteja, mitkä ovat vieneet sitä eteenpäin. Sieltä sitä vauhtia on tullut, kotona sillä ei ajeta niin kovaa.”

Erik Flash on Hämäläisen oma kasvatti. Hän kuvailee omistamaansa hevosta kaikin puolin mukavaksi ruunaksi, jonka kanssa on hyvin helppo toimia.

”Enimmäkseen teitä pitkin ajelen sillä, metsä- ja kyläteitä. Talvisin ajelen reellä pellolla. Sillä pystyy tekemään kaikenlaisia ajoja. Se on ihan hirmuisen helppo hevonen, ei ole mitään vaikeuksia.”

Vaikka Erik Flash on parantanut otteitaan, ei Hämäläinen ole asettanut suuria tavoitteita tälle kaudelle.

”Ei ole oikein minkäänlaisia odotuksia. Ollaan vain ajeltu startti kerrallaan. En tiedä, miten se ehtii kesäkengillä ja kengittä ajavien kanssa, saa nähdä.”

Tuomas Pakkasesta leivottiin illan tuplavoittaja, kun hän vei nimiinsä kaksi T5-pelin päätöskohdetta. Ensin hän ajoi 20 metrin takamatkalta startanneella Hissun Turbolla aggressiivisesti eteenpäin ja otti paikan johtavan rinnalta. Siitä Mikko Väisäsen valmennettava tsemppasi oikein hienon esityksen päätteeksi kylmäveristen Suomen cup –karsintavoittoon.

Toinen täysosuma Pakkaselle kirjattiin tauolta palanneen Tellmeastoryn rattailla. Tälläkin kertaa kuski oli heti alussa päättäväinen ja ajoi 40 metrin pakilta kiihtyneen ruunan keulapaikalle. Nopeasti Pakkanen kuitenkin luovutti vetotyöt suosikki Elliot Webille. Se oli oiva ratkaisu, sillä Tellmeastory sai nauttia keulahevosen vetoavusta ja spurttasi maalisuoralla varmaan voittoon.

T5-voittajiksi ravasivat myös kolmannesta ulkoa ykköseksi kirinyt E.V. Esko ja keulapaikalta suurena suosikkina mailin kisaa hallinnut Roberto Diver.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi