Dimitri Palmroosin valmentama Lady Luck hurjasteli viime perjantaina Vermossa 200 metrin pikamatkan aikaan 00,0.
Dimitri Palmroosin valmentama Lady Luck hurjasteli viime perjantaina Vermossa 200 metrin pikamatkan aikaan 00,0.Kuva: Anu Leppänen

Vauhtihirmun valmentaja suuntaamassa Tallinnaan talvehtimaan

Etelänaapurissa kiehtoo huokeampi hintataso, valmennuspaikat sekä vaivaton kulku Suomeen.

Viime perjantaina Vermon 200 metrin sprinttikilpailussa vauhdillaan hurmanneen Lady Luckin valmentaja Dimitri Palmroos suunnittelee siirtävänsä valmennustoimintansa ainakin talven ajaksi Viroon. Hän on käynyt jo tutustumassa paikkoihin Tallinnan raviradalla.

”Kävimme maanantaina katsomassa jo tallit ja systeemit sekä vuokra-asunnon”, Palmroos kertoo.

”Kävimme myös radan toimitusjohtajan kanssa asiat läpi. Laitoin perään viestin, että minkä tallin haluan, ja koska sopimus kirjoitetaan. Kaikki kävi heille, sillä he haluaisivat toimintaa sinne. Sopimusta ei vielä siis ole allekirjoitettu, mutta suullisesti olemme asioista sopineet.”

Tallinnassa Palmroosia kiehtoo monikin asia. Yksi merkittävä tekijä on selvästi edullisempi kulurakenne Suomeen verrattuna.

”80 euroa karsina”, Palmroos kertoo hintatasosta.

”Siinä on 13 hevosen talli, sanoin ottavani sen. Aina kun tulee hevonen, siitä maksetaan. Ei siis haittaa, vaikka karsina seisoisi tyhjillään.”

Myös olosuhteet ovat tehneet vaikutuksen treenariin. Lisäksi kilpailumatkat Suomeen sujuvat joutuisasti.

”Siellä saa kahlata 4 kilometriä vedessä merenrantaa, eikä kiven kiveä ole siellä, metsälenkki löytyy ja tosi hyvä ratakin. En tiedä radan nopeudesta, mutta varmasti siinä olisi hyvä ajaa hiittiä. Paikat ovat mielestäni hyvät, ainakin minua ne ihastuttivat”, Palmroos kuvailee valmennusmahdollisuuksia.

”Kaksi tuntia, niin oltiin takaisin Helsingissä. Vermoon ja Lahteen esimerkiksi ei ole mitään ongelmaa tulla kilpailemaan. Nyt minulla kestää kolme tuntia Helsinkiin, ja jos on myöhäisempiä lähtöjä, minulla menee kahteen-puoli kolmeen, että olen kotona.”

Palmroosin aikomuksena on suunnata Suomen etelänaapuriin jo tämän kuun aikana. Ensi viikolla hänen on tarkoitus lähteä valmistelemaan paikkoja muuttovalmiiksi.

”Mennään tekemään jo pientä remonttia sinne: maalataan talli sisältä, tehdään aitaukset viimeisen päälle, sisustetaan paikkoja ja hankitaan ruoat sinne. Heinät eivät olleet ihan viimeisen päälle, mutta heinä on heinää, ja ruokaahan sinne pystyy hankkimaan muualtakin.”

Ennen Tallinnaan muuttoa valmentaja aikoo kasvattaa joukkuettaan hankkimalla hevosia Ruotsista. Treenarin mukaan myös muiden omistamia hevosia olisi tulossa ”jonkin verran” treeniin.

Keväällekin Palmroosilla on suunnitelmia, mutta ne sijoittuvat kotikonnuille Suomeen.

”Minulla oli aikanaan Killerjärvellä 24 hevosen talli. Olen sen jo myynyt, enkä sen jälkeen ole onnistunut saamaan itselleni paikkaa. Nyt lupasivat ensi keväälle vuokratontin samoilta seuduilta. Jos ensi keväänä alkaisi rakentamaan sinne omia systeemejä, olisi talvi aikaa olla Tallinnassa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi