Toto-pelien myyntipaikkojen lukumäärä kasvaa, kun Veikkauksen kuponkipelien päättteet korvataan uusilla päätteillä.
Toto-pelien myyntipaikkojen lukumäärä kasvaa, kun Veikkauksen kuponkipelien päättteet korvataan uusilla päätteillä.Kuva: Veikkaus

Veikkaus uusii myyntipäätteensä - pelaaminen edellyttää jatkossa tunnistautumista

Veikkaus ottaa uuden myyntipäätteen käyttöönsä kaikissa Toto-myyntipaikoissa. Ympärivuotisille raviradoille tulee kaikkiaan 74 päätettä. Uudella myyntipäätteellä pelaaminen edellyttää tunnustautumista.

Raviradat ja Toto-pelimyyntipaikat saavat uusia myyntipäätteitä ensi viikosta alkaen. Kaikille radoille, joille tulee kiinteät päätteet, asennukset tehdään ensi viikolla.

”Veikkaus haluaa tukea ja kehittää raviurheilutapahtumia. Sekä raviratojen että asiakkaiden vahvoissa toiveissa on säilyttää Toto-myynti raveissa. Näihin tarpeisiin sekä arpajaislain mukaiseen edellytykseen asiakkaan tunnistautumisesta vastataan näillä toimenpiteillä. Uusi malli on myös kustannustehokkaampi kuin nykyinen”, Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna pohjustaa.

Raviradat ja asiakkaat pitävät Veikkauksen selvitysten mukaan mahdollisuutta pelata paikan päällä raveissa keskeisenä palveluna. ”Raviurheilun ja Toto-pelaamisen yhteys on erityisen kiinteä. Veikkaus haluaa tietysti säilyttää tämän tulevaisuudessakin. Ratapelaamisella on myös suuri merkitys Toton poolien elinvoimaisuuteen ja kiinnostavuuteen pelaajille kaikissa kanavissa”, Ahjolinna tähdentää.

Suomen raviradoille asennetaan ympärivuotisille raviradoille 74 uutta myyntipäätettä. Niistä 20 on liikuteltavia, joten niitä voidaan käyttää esimerkiksi suurtapahtumissa. Kesäkaudella ajaville radoille myyntipäätteitä toimitetaan tapaus- ja ravipäiväkohtaisesti sopien.

Uudet myyntipäätteet korvaavat kaikki vanhat totopäätteet syksyn aikana. Paikoissa, joissa on aiemmin voinut pelata totoa, voi jatkossa pelata totoa uudella myyntipäätteellä.

Tällä hetkellä raviradoilla tapahtuva Toto-pelimyynti toteutetaan vanhoilla myyntipäätteillä. Niillä asiakkaiden ei ole teknisesti mahdollista tunnistautua pelaamisen yhteydessä, joten päätteet poistuvat kokonaan käytöstä viimeistään Veikkauksen kuponkipelien pakollisen tunnistautumisen astuessa voimaan.

Kuponkipelien pelaaminen edellyttää ensi vuonna tunnistautumista. Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuponkipelien pakolliseen tunnistautumiseen puolen vuoden siirtymäaikaa. Pakolliseen tunnistautumiseen siirryttäisiin vuoden 2023 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.

Mahdollisesta lisäajasta huolimatta Veikkauksen tavoitteena on ottaa uusi myyntipääte ja kuponkipelien pakollinen tunnistautuminen käyttöön mahdollisimman pian. Uusilla myyntipäätteillä voi pelata kaikkia Veikkauksen kuponkipelejä eli Toto-pelien lisäksi esimerkiksi vedonlyöntipelejä ja Lottoa.

Raviradat ovat Veikkauksen asiamiessopimuksen alaisia myyntipaikkoja. ”Veikkaus kohtelee kaikkia asiamiehiä tasavertaisesti. Ympärivuotista kilpailutoimintaa järjestävä ravirata, joka solmii Veikkauksen kanssa asiamiessopimuksen, voi saada käyttöönsä 1–3 uutta myyntipäätettä. Voimassa oleva asiamiessopimus on myyntipäätteen saamisen edellytys, kuten kaikilla muillakin myyntipaikoilla tai asiamiehiksi pyrkivillä myyntipaikoilla”, Juha Ahjolinna sanoo.

Veikkaus kerää vuoden 2023 aikana kokemuksia ja dataa uudesta mallista. ”Sen pohjalta tehdään päätöksiä ja päivityksiä ratapelaamisen tulevaisuudesta. Tavoitteena on luoda kaikista näkökulmista mahdollisimman hyvä malli ratapelaamiseen.”

Ruotsissa siirryttiin Toto-pelien täystunnistautumiseen 2019.

Tunnistautuminen

  • Vaatii rekisteröitymisen Veikkauksen asiakkaaksi

  • Pakollinen tunnistautuminen tulee vähin erin kaikkiin Veikkauksen peleihin

  • Uudella päätteellä myydään Toto-pelien lisäksi kaikkia Veikkauksen kuponkipelejä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi