Veikko Haapakankaan Ranskan seikkailu toteutuu – ”Otan ajopuvun varuiksi mukaan”
Veikko Haapakangas ilahtui uudesta kutsusta talveksi Ranskan ykkösvalmentajan Jean-Michel Baziren tiimiin.Kuva: Anu Leppänen

Veikko Haapakankaan Ranskan seikkailu toteutuu – ”Otan ajopuvun varuiksi mukaan”

Veikko Haapakankaalla on edessä kaikkien opinnälkäisten hevosihmisten unelmapesti: Pariisin talvi-meeting Jean-Michel Baziren talliyksikössä Grosbois’n valmennuskeskuksessa.

Pestin piti toteutua hieman lyhyempänä versiona ja hevosen (Mr Golden Quick) kanssa jo viime talvena, mutta silloin korona vesitti suunnitelmat.

”Maailmantilanne oli mikä oli, mutta nyt korona on onneksi helpottanut. Lentoliput on taskussa lokakuun 24. päivälle, ja työt alkavat 25. lokakuuta. Talvi-meeting alkaa siitä viikon päästä, mutta halusivat, että tulen vähän aikaisemmin”, Veikko Haapakangas kertoo.

Talvi-meetingin aikana 20-25 tallin parhaimmistoon kuuluvaa starttihevosta kilpailee Vincennesissä läheisestä Grosbois’n valmennuskeskuksesta käsin. Se on myös Haapakankaan asemapaikka.

”Todennäköisesti olen extra-poika kuten viimeksikin: jeesaan kaikessa mahdollisessa ja käyn paljon raveissa. Kilpaa en ole päässyt vielä Ranskassa ajamaan, mutta totta kai ajan, jos tarjoutuu tilaisuus. Ainakin otan ajopuvun varuiksi mukaan”, Haapakangas suunnittelee.

Baziren Grosbois’n yksikkö on hänelle tuttu jo Wångenin hevosopiston ulkomaanharjoittelusta.

”Samalta vuosikurssilta oli tyttöjä harjoittelussa Goopin ja Westholmin Grosbois’n talleissa, mutta kiitos Kirsi Mannisen, pääsin itse suoraan Ranskan kuninkaalle. Sinne ei ole paljon muita ulkomaalaisia harjoitteluun päässytkään. Ja ilmeisesti en pahasti tyrinyt, kun kutsuttiin uudestaan.”

”Kielitaito etukäteen jännitti, mutta haluan mennä aina tulta kohti ja mahdollisimman korkealle. Kun yrittää tehdä parhaansa ja tekee kovasti töitä, pruukaa tulostakin syntyä”, Veikko Haapakangas näkee.

Alustavasti Ranskan-reissusta on suunniteltu koko neljä kuukautta kestävän talvi-meetingin mittaista.

”Nyt on hyvä hetki lähteä, kun suuri osa hevosista kotona Sundsvallissa on tauolla. Palaan takaisin, kun keväällä alkaa olla taas sesonki päällä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi