Peliajat lyhenevät hieman Vermon raveissa.
Peliajat lyhenevät hieman Vermon raveissa.Kuva: Anu Leppänen

Vermo kokeilee uutta rytmitystä - ”Yksi minuutti voi tässä kohtaa auttaa paljonkin"

Helmikuun keskiviikkoraveissa esittelystä starttiin on 4 minuuttia aikaisemman 5:n sijasta.

Helmikuussa Vermo Areenan keskiviikkoraveissa kokeillaan uutta rytmitystä ravien läpivientiin. Esittelyn ja startin välinen aika on 4 minuuttia, ja lähtöjen välillä verryttelyaikaa on puolestaan vähintään 11 minuuttia. Kokeilulla halutaan lyhentää hevosten odottelua kaviouralla ennen lähtöhetkeä ja toisaalta vähentää kiirettä tallialueen puolella.

”Mistään suuresta muutoksesta ei ole kyse, pikemminkin toiminnan terävöittämisestä”, Vermon kilpailupäällikkö Jarkko Korhonen alustaa Vermon tiedotteessa.

Aikataulun säädöllä halutaan vähentää esimerkiksi kuumempien hevosten osalta lähdön odottelua, maksimoida hevosten verryttelyaika ja tarjota useammalla hevosella toimiville valmentajille ja ohjastajille enemmän aikaa hevosten vaihtamiseen verryttelytauolla.

”Yksi minuutti voi tässä kohtaa auttaa paljonkin. 5 minuutin peliaika – 10 minuutin verryttelyaika on muodostunut käytännöksi, missään sitä ei ole varsinaisesti määritelty.”

Aiemmin aikataulukokeiluilla on yritetty nopeuttaa ravitapahtumaa, mikä ei ole kuitenkaan täysin onnistunut lisäämättä kiireen tuntua. Nyt lähtöajat eivät muutu. ”Neljän minuutin peliaikoja on kokeiltu jo aiemmin kovemmilla pakkasilla, joten mikseivät ne voisi toimia muulloinkin”, Jarkko Korhonen pohtii.

Lyhyemmän ajan esittelyn ja startin välillä ei pitäisi aiheuttaa ongelmaa viimeisiin reipasvauhtisiin verryttelyihin.

”Moni ohjastaja ajaa esittelyn jälkeen kaksi reippaampaa pätkää, joihin jää hyvin aikaa, kun asia on etukäteen tiedossa”, Korhonen jatkaa.

Myös mahdollinen autolähtöharjoitus ehditään ajaa normaalisti, kun ainakin Vermossa harjoituslähtöön osallistuvat kääntyvät esittelystä suoraan kohti takasuoraa.

Kokeiluun ei lähdetä pelkästään aikataulun muokkaamisen takia, vaan eri näkökulmia on kysytty ennakkoon mm. ravivalmentajilta, ohjastajilta, äänityöläisiltä, pääratamestarilta ja Hippoksen raviurheilujohtajalta. Jos uudistus otetaan hyvin vastaan, voi muutoksella olla yksi positiivinen puoli bonuksena.

”Kun on enemmän aikaa valmistautua esittelyyn, voisi kuvitella itse esittelyjenkin parantuvan”, Korhonen päättää.

Kokeilujakso kestää kaikki helmikuun keskiviikot, jotta uudesta rytmityksestä saadaan laajalti kokemuksia. Kokeilusta pyydetään palautetta eri sidosryhmiltä Vermon kanavissa helmikuun aikana. Jatkosta päätetään palautteen perusteella.

Lähde: Vermo Areenan tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi