Vermolta selvennys raviurheilun moniosaajan työnkuvaan
Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä vastaa radan tiedotteessa raviurheilun moniosaajan työnkuvasta heränneisiin kysymyksiin.Kuva: Anu Leppänen

Vermolta selvennys raviurheilun moniosaajan työnkuvaan

Vermo Areena aukaisi viime viikolla haun kahteen avoimeen työpaikkaan.

Avoimet työpaikat koskevat ravintolapäällikön ja raviurheilun moniosaajan pestejä. Etenkin jälkimmäinen titteli on aiheuttanut hämmennystä, joten radan toimitusjohtaja Heikki Häyhä näki aiheelliseksi selventää raviurheilun moniosaajan työnkuvaa maanantaina julkaistussa tiedotteessa. Alla tiedotteesta poimitut Häyhän selvennykset.

Mikä tehtävä on kyseessä?

Raviurheilun moniosaajan tehtävä korvaa kilpailupäällikön tehtävän. Todellinen työnimike päätetään myöhemmin yhdessä (voi olla myös aikaisemmin käytetty kilpailupäällikkö), riippuu paljolti tehtäväkokonaisuudesta.

Miksi tällainen haku avattiin, eikä suoraan kilpailupäällikön hakua?

Ajatuksena on lyhyesti se, että saamme monipuolisempia hakijoita. Puhtaasti kilpailupäällikön hakukriteereillä potentiaalisia hakijoita olisi huomattavasti vähemmän.

Mitä jos hakija ei osaakaan kaikkia kilpailupäällikön tehtäviä?

Kilpailutoiminnan tehtävät on pilkottu omiin kokonaisuuksiin, jokainen kokonaisuus vie tietyn määrän työaikaa viikossa tai kuukaudessa. Osa niistä tehtävistä saadaan hoidettua sisäisillä järjestelyillä ja osa ulkoistamalla eli hakijan ei tarvitse osata kaikkia tehtäviä. Lähtökohtaisesti, mitä useampaa tehtävää hakija osaa, sitä parempi.

Kuka tehtävään valitaan?

Mielenkiintoisin henkilö, joka taitaa ison osan tehtävistä ja täydentää parhaiten olemassa olevaa tiimiä. Nykyisellä henkilöstöllä on tiettyjä taitoja, mutta osaa täytyy vahvistaa. Henkilöltä odotetaan monipuolisen osaamistaustan lisäksi myös positiivista elämänasennetta sekä muun muassa esimies- ja tiimityöskentelytaitoja.

Työtehtävä räätälöidään hakijoiden mukaan, mitä se tarkoittaa?

Tällä hetkellä käytännössä kuka tahansa hakijoista voidaan valita, kunhan hän täyttää useita osa-alueita rekryilmoituksessa mainituista kohdista tai omaa taitoja, joita ei listalla ole. Työtehtävä räätälöidään valitun henkilön mukaan eli hänelle annetaan kaikki ne vastuualueet, joissa hän on vahva. Muut tehtävät hoidetaan joko sisäisillä järjestelyillä, ulkoistamalla tai valittu henkilö opettelee asiat tai hänelle ne perehdytetään.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi