Vermon hallituksen uusi puheenjohtaja on Mikko Salminen
Mikko Salminen pääsi juhlimaan viime viikonloppuna Villinmiehen Tammakilvan voittoa Liinan Säihkeen kasvattajan roolissa.Kuva: Sofia Nylund

Vermon hallituksen uusi puheenjohtaja on Mikko Salminen

Somerolainen Mikko Salminen tuli Vermon hallitukseen Lämminveriliiton hallituksen kautta.

Salmista jos ketä voi tituleerata pitkän linjan raviharrastajaksi.

”Ensimmäinen hevonen tuli omistukseeni 60-70-luvun vaihteessa. Nuorempana ajoin aika paljon kilpaakin, mutta nykyään keskityn kasvattamiseen. Olen maatalousyrittäjä ja omistan muutaman siitostamman ja niiden varsat”, somerolainen Mikko Salminen esittäytyy.

Kasvateista Liinan Säihke voitti viime viikonloppuna Villinmiehen Tammakilvan, mutta lämminverikasvatteja löytyy suunnilleen saman verran kuin suomenhevosia.

”Isäni oli Lämminveriliiton perustajajäseniä, ja minäkin olen ollut jäsen vuosikymmeniä. Olen tällä hetkellä puheenjohtaja, ja sitä kautta olen nyt toista kautta Vermonkin hallituksessa. Lämminveriliittohan on Vermon kolmanneksi suurin osakkeenomistaja”, Salminen mainitsee.

Lisäksi hän on myös Hämeen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja liiton edustaja Hippoksen valtuuskunnassa. Uuden luottamustehtävän hän ottaa vastaan positiivisella mielellä.

”Vermoa on hoidettu taloudellisesti hyvin, kiitos toimihenkilöiden ja edellisten puheenjohtajien, mutta haasteitakin tietysti riittää. Tulevaisuus näyttää epävarmalta, mutta en usko, että hevostaloutta ajetaan Suomessa alas.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi