Vermon Tallitupa on lokakuusta lähtien auki vain ravipäivinä.
Vermon Tallitupa on lokakuusta lähtien auki vain ravipäivinä.Kuva: Jarno Unkuri

Vermon kuppila kuntoon – Ville Haapasalo pistää Tallituvan konseptin uusiksi

Vermon Tallituvan lounas siirtyy 29. syyskuuta pääkatsomorakennukseen ravintola Ravillaan.

Syyt ovat puhtaasti taloudelliset.

”Raviradan talous on ollut 2 vuotta äärimmäisen huono, toiminta ei voi jatkua tällaisena. Tarvitaan toimenpiteitä, jotka nostavat liikevaihtoa tai synnyttävät säästöjä”, Vermo Areenaa kesästä lähtien luotsannut Pertti Koskenniemi edellyttää.

Kannattamatonta liiketoimintaa edustaa nykyisellään myös tallikahvio Tallituvan lounas.

”Lounaita myydään vain 40-50 päivässä. Kun asiakaspaikkojen määrä ja kellonaika ovat rajattuja, määrää ei voida kasvattaa niin paljon, että siitä tulisi kannattavaa”, Koskenniemi tiedostaa.

Kannattavuutta haetaan syyskuun lopusta lähtien uudella konseptilla.

”Satsaamme yritysasiakkaisiin ja alamme myydä aitioihin koko päivän tai aamu- tai iltapäivän kokouspakettia, joka sisältää lounaan. Tavoitteena on lisätä kiinnostavuutta ja liikevaihtoa.”

Ravintola Ravillassa tilaa on käytännössä rajattomasti, myös uusille yksityisasiakkaille.

”Toisin kuin moneen muuhun lounasravintolaan, lounastamaan voi lähteä ex tempore vaikka kuuden hengen porukalla. Meiltä tila ei lopu. Iso etu moneen muuhun lounaspaikkaan verrattuna on myös, että paikoitustilaa riittää. Vermoon voi tulla helposti vaikka kuorma- tai rekka-autolla”, Koskenniemi vinkkaa.

Nykyisille lounasasiakkaille ei tule muuta muutosta kuin että lounas on tarjolla sadan metrin päässä Tallituvasta. Paitsi että…

”Lounaan taso tietysti paranee, kun tavoitellaan yrityksiä ja kokousasiakkaita. Laatu päivitetään”, Pertti Koskenniemi lupaa.

Uudistuksesta viestitään normaalin markkinoinnin lisäksi aivan uudella tavalla. Vermon Tallitupa on mukana Ville Haapasalon ja Pipsa Hurmerinnan luotsaamalla Kuppilat kuntoon -sarjan kaudella 2024.

”On iso etu, että konseptoinnissa on ammattilaiset mukana. Lisäksi saavutamme valtavan näkyvyyden. Ohjelmalla on 400 000 katsojaa”, Koskenniemi tietää.

Moskito Television kuvaa jakson Vermossa 27.-29. syyskuuta. Keskiviikkona ja torstaina 27.-28.9. Tallitupa on normaalisti auki. Lounasavajaisia Ravillassa vietetään perjantaina 29. päivä.

Pertti Koskenniemi korostaa muutoksen tähtäävän siihen, että Vermo Areena säilyy elinvoimaisena.

”Kun ravipäiviä on vain 51 ja niistäkin suurin osa tuottamattomia, täytyy olla muutakin toimintaa ja kerätä rahaa puitteiden ylläpitoon muutenkin. Jotain pitää yrittää, mutta jos lounaskonseptin muutos ei onnistu, niin aina voidaan palata Tallitupaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi