Edes ylimääräinen radan kunnostustauko ei parantanut merkittävästi kaviouran kuntoa.
Edes ylimääräinen radan kunnostustauko ei parantanut merkittävästi kaviouran kuntoa.Kuva: Henna Siponen

Vermon ravirata avaa keskiviikon ratakatastrofin syitä - näin tilanne korjataan loppukuun raveihin

Keskiviikkoravit maan pääradalla jouduttiin keskeyttämään 20 minuutiksi radan kunnostuksen vuoksi, vaikka sääolosuhteet olivat mitä parhaat.

Vermon ratamestarin Juha Keskimaunun piikkiin rataongelmat eivät menneet, sillä hän on parhaimmillaan vuosilomalla. Vermo tiedotti ongelmista ja niiden ratkaisusta torstaina 9.6. seuraavasti:

Vermon kavioura ei ollut 8.6. keskiviikkoraveissa odotetulla huipputasolla. Pääratamestarin vuosiloman aikainen sijainen ei onnistunut radanhoidossa, vaan erilaisia ongelmia kasaantui kaviouralle.

Korjaavat toimenpiteet lähtöjen välillä eivät merkittävästi auttaneet, joten raveissa pidettiin noin 20 minuutin radankunnostustauko. Se auttoi jonkin verran, mutta illan aikana rataa ei enää normaalikuntoon saatu. Valmentajilla oli oikeus jättää hevosensa pois ilman poisjäännistä normaalisti seuraavaa 5 vuorokauden ilmoittamiskieltoa, mutta kukaan ei käyttänyt tätä oikeutta. Ravit ajettiin kokonaisuudessaan loppuun asti.

”Saimme ravien aikana paljon palautetta kilpailijoilta sekä toimihenkilöiltä radan kunnosta. Sitä pyrittiin parantamaan ravien aikana, mutta siinä hetkessä ei ollut paljon tehtävissä”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä pahoittelee.

Toimenpiteisiin on ryhdytty ja Teivon ratamestari Mikko Viitanen toimii ravipäivien ratamestarina kesäkuun loppuun saakka.

”Saimme ammattilaisen huolehtimaan kaviouran kunnosta kesäkuun muihin raveihin. Kiitos Teivon raviradalle yhteistyöstä!"

Edes ylimääräinen radan kunnostustauko ei parantanut merkittävästi kaviouran kuntoa.
Vermon radan kunto sai isot haukut – Dusktodawn Boogie voitti illan päälähdön

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi