Vermon Talvicup-finaaliin haetaan ohjastajaa Facebook-ilmoituksella – "Kyllä sieltä kuski löytyy”
Tapio Kukkosen sijaan joku muu istuu Paraparan kärryillä Talvicup-finaalissa, mutta ohjastaja on vielä toistaiseksi mysteeri.Kuva: Anu Leppanen

Vermon Talvicup-finaaliin haetaan ohjastajaa Facebook-ilmoituksella – "Kyllä sieltä kuski löytyy”

Tapio Kukkosella ja valintaraadilla riittää pähkäiltävää, kun Paraparalle etsitään sopivaa ohjastajaa hakijoiden joukosta.

Tapio Kukkosen valmentama Parapara nappasi keskiviikkona Vermossa paikan 29.1. samalla radalla ajettavaan Talvicup-finaaliin. Kotimatkalla treenari pohti, kenet valitsisi tamman kuskiksi loppukilpailuun. Ensimmäinen puhelu suuntautui paljon Kukkosen valmennettavia ohjastavalle Janne Räisäselle. Hän oli kuitenkin estynyt, joten piti keksiä toinen ratkaisu.

Lopulta Kukkosen mieleen juolahti hyväntekeväisyyskampanja. Hän julkaisi Facebookin TalkRavi-ryhmässä seuraavanlaisen ilmoituksen:

”Hei sinä ohjastaja, joka haluat tehdä hyväntekeväisyyttä!

Tarjoan sinulle mahdollisuutta tempaista valitsemasi hyväntekeväisyyskohteen puolesta ja ohjastaa omistamaani hevosta nimeltä Parapara tammojen Talvicup finaalissa Vermossa 75 raveissa 29.1. 2022.

Valitse mieleisesi hyväntekeväisyyskohde ja ilmaise ohjastushalukkuutesi minulle kohteen kera niin juuri sinun 10% ohjastuspalkkiosi voi kilahtaa kyseisen kohteen kassaan. Ja jos ohjastat niin mainiosti (ja tammalle sattuu hyvä päivä), että nousette korotetuilla rahoille, niin tuplaan hyväntekeväisyyteen suunnattavan osuuden kahteenkymmeneen prosenttiin”, Kukkonen kirjoitti

”Eli tässä on jollekulle mahdollisuus, joka haluaa ohjastamaan isopalkintoiseen lähtöön ja samalla tukemaan itselle tärkeää toimintaa.

(ajattelin että voisin ajaa itsekin, mutta miksipä ei antaa mahdollisuutta joillekuille muille, jos haluja on. Kriteerinä se, että ajolupa riittää).”

Puhelimitse tavoitettu Kukkonen kertoo, että tempauksen taustalla on halu tehdä hyvää ja tarjota kilpailumahdollisuus sellaiselle ohjastajalle, joka ei välttämättä muuten tällaista tilaisuutta saisi. Hakemuksia onkin tullut jo runsaasti.

”Niitä on tullut vajaa 20, joten innokkuutta riittää”, Kukkonen kiittelee. ”Kyllä sieltä kuski löytyy.”

Valmentaja on kasannut kolmihenkisen valintaraadin auttamaan päätöksessä. Raadin tehtävää helpottaa, että Parapara on Kukkosen mukaan helppo ajettava, joten kuskin soveltuvuutta juuri kyseisen hevosen ohjastajaksi ei tarvitse juurikaan miettiä.

Viime vuonna 19 startistaan kolme voittanut tamma on valmentajan mielestä hyvässä vireessä, joten finaalissa menestyminenkin on mahdollista, mutta aivan kärkisijat tulisi yllätyksenä.

”Ei se ihan kuumimpiin ennakkosuosikkeihin kuulu, mutta karsintajuoksu oli oikein positiivinen. Sijoitus (viides) kuitenkin oli mikä oli, joten lähtöpaikka ei tule olemaan optimaalinen. Parapara kuuluu enemmän haastajien joukkoon.”

Kukkonen kertoo ohjastajaehdokkaiden hyväntekeväisyyskohteiden olleen hyviä, mutta toiveissa olisi jokin kohde raviurheilun ulkopuolelta.

”Toivottavasti se puhkaisi uutiskynnyksen muuallakin. Meidän tämänhetkinen julkisuuskuva on sellainen, että meidän pitäisi olla muuta kuin sisäänpäin lämpiävä yhteisö.”

Hakemuksia otetaan vastaan 21.1. kello 16 asti. Kuskivalinta myös julkaistaan videon muodossa perjantai-iltana samassa TalkRavi-ryhmässä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi