Ravivuoden aloitus Suomessa siirtyy entisestään.
Ravivuoden aloitus Suomessa siirtyy entisestään.Kuva: Anu Leppänen

Vermon Toto75-ravit peruutukseen – "Laitetaan toki hevosten ja ihmisten hyvinvointi kaiken muun edelle"

Kovat pakkaset siirtävät Suomen ravivuoden aloitusta.

Ravivuoden avauksen piti viimein tapahtua lauantaina 6. tammikuuta Vermossa, mutta perjantaina aamupäivällä tehtiin päätös ravien perumisesta kylmän sään vuoksi.

”Vielä eilen oli tarkoitus, että ravit järjestetään ennusteiden näytettyä paremmalta kuin tänään oltuamme yhteydessä kymmenen aikaan meteorologiin. Pitkittynyt kylmä jakso jatkuukin vielä sunnuntaille saakka, kun taas pitkään olimme uskossa ilman lähtevän lauhtumaan sunnuntaille”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi kertoo.

”Loppuun saakka oltiin järjestämässä raveja, mutta laitetaan toki hevosten ja ihmisten hyvinvointi kaiken muun edelle. Ennusteet näyttävät 17 pakkasasteen lukemia ja siihen tuuli päälle, niin olosuhteet ovat jossain -20 asteen lukemissa”, hän lisää.

Pääkaupunkiseudulla sunnuntain ennusteet ovat Koskenniemen mukaan vielä jopa lauantaita pahemmat, kunnes ilma lähtee lauhtumaan alkuviikosta. Lauantairaveille tullaan etsimään ravikalenterista sopiva päivä myöhemmälle ajankohdalle.

”Se on sitten eri asia, koska sopiva ajankohta ravien ajamiselle tulevaisuudessa löytyy. Ajatuksena kuitenkin olisi ajaa ravit jonain perjantai- tai lauantai-iltana”, Koskenniemi sanoo.

”Eniten harmittaa kaikkien hevosenomistajien ja ammattivalmentajien puolesta. Lauantai on kuitenkin se päivä, kun tätä touhua pystyy tekemään kannattavasti. Tähän lauantaihin varmasti oli moni tähdännyt ja nyt he menettivät mahdollisuuden kilpailla hyvistä palkinnoista.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi