Ubertino Grif palautui lauantain kansainvälisestä kilpailusta nopeasti. Kuva: Anu Leppänen.
Ubertino Grif palautui lauantain kansainvälisestä kilpailusta nopeasti. Kuva: Anu Leppänen.

Vermossa asuva Ubertino Grif lunasti paikan Finlandia-ajoon – ”Ei siltä kukaan suomalainen karkuun juokse”

Kotiradan Ubertino Grif nousi tiistaina kolmantena nimenä tuoreimmaksi Finlandia-kutsutuksi.

Reima Kuisla Stable Oy:n ori juoksi lauantain Seinäjoki Racessa toiseksi saman tien kisan jälkeen Finlandiaan halutun ruotsalaistamma Dear Friendin jälkeen tuloksella 11,9a/2100 metriä.

Yli neljännesmiljoonan voittosumman kerännyt 10,6-ennätyksinen Ubertino Grif osoittautui Seinäjoella parhaaksi suomalaiseksi, ja valmentaja Nina Pettersson-Perklén uskalsi toivoa paikkaa Finlandia-ajoon.

”Onhan tämä ihan älyttömän hienoa”, Pettersson-Perklén totesi kutsusta. ”Tämä tarina on melkein kuin satua, että hevonen kuntoutuu pitkästä vammautumisjaksosta ja palaa takaisin tämmöiselle tasolle. Ihan upeaa koko meidän tallille ja koko meidän porukalle.”

Italialaissyntyinen Ubertino Grif on Petersson-Perklénille tallin historian ensimmäinen osallistuja Finlandia-ajossa, mutta Reima Kuislalle osallistuminen Finlandia-ajoon on tutumpaa, joskaan ei jokavuotista. Kuislan D.D.’s Hitman voitti kisan 2017 ja juoksi kilpailuennätyksen 09,8a.

”Kutsun saaminen ei ole helppoa”, Kuisla tietää ja kiittää Ubertino Grifiä työmoraaliltaan. ”Positiivinen luonteeltaan, erittäin hyvä asenne. Ei siltä kukaan suomalainen karkuun juokse.”

Seinäjoki Racen kakkossija painoi Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemen vaakakupissa paljon.

”Hevonen on palannut huipputasolle”, Lähdeniemi katsoo. ”On bonus, että hevonen on Vermosta. Ensisijaisesti valitaan hevosia, mutta tässä tapauksessa on kiva juttu, että se on todellinen kotiradan hevonen.”

Finlandia-ajo juostaan sunnuntaina 9. toukokuuta 1620 metrin ryhmäajona 110 000 euron ensipalkinnosta.

Ennen Ubertino Grifiä kisaan ovat saaneet kutsun Le Gros Bill ja Dear Friend.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi