Luminen Vermo keskiviikkona 3.4.
Luminen Vermo keskiviikkona 3.4. Kuva: Roosa Lindholm

"Tämän kelin olisi toivonut jokaiselle muulle kuin ravipäivälle" – Vermossa radan hiekat saadaan illaksi esille, varikolla vaikeampaa

Ensin reippaasti vettä, sitten jäätävää tihkua ja siihen päälle vielä 10 senttiä lunta. Siitä on tehty Vermon sää viimeiseltä vuorokaudelta.

Kello 10.15 Vermossa pyryttää lunta vaakatasossa. Lunta on tullut ratamestari Juha Keskimaunun arvion mukaan jo kymmenkunta senttimetriä. Lumisadetta edelsi vajaa 30 millimetriä lorauttanut vesisade ja sen päälle jäätävää tihkua, joka on tehnyt rata-alueelle teräsjääkerroksen.

Keskimaunu uskoo, että illalla radan hiekat on saatu esille ja ravit juostaan hiekkapintaisella talviradalla. Hän suosittelee hokkeja, ainakin radalle pääsemiseksi hokkeja todennäköisesti tarvitaan.

"Tallialueella on lunta ja jäätä ja vettä, kaikkea mahdollista. Aika loppuu sen osalta kesken, koska sade loppuu vasta iltapäivällä. Sitten päästään vasta siirtämään lunta radalta."

Keskimaunu toteaa, että huoltohommat keskitetään radalle, jolloin varikko jää väistämättä huonommalle hoidolle. Maa on myös niin pehmeää, ettei aurat pysty siellä toimimaan kunnolla.

"Töitä tässä on tehtävä. Tämän kelin olisi toivonut jokaiselle muulle kuin ravipäivälle, mutta tänään on tällaista."

Keskimaunu on katsellut säätiedotuksia, jotka lupaavat, että illaksi poutaantuu.

"Nyt täällä tulee lunta vaakatasossa ja näkyvyys on huono."

Illan raveihin aikaa noin kuusi tuntia ja rata on vielä lumen peitossa.
Illan raveihin aikaa noin kuusi tuntia ja rata on vielä lumen peitossa. Kuva: Roosa Lindholm

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi